• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Gevelbekleding

Wilt u graag uw gevel bekleden of de gevelbekleding is aan vervanging toe? Kies dan voor een houten gevelbekleding. Dit ziet er niet alleen fantastisch uit, maar heeft nog meerdere voordelen. Zo is gevelhout een duurzame en verantwoorde keuze, is het veelzijdig te gebruiken en ook nog eens eenvoudig te monteren.

Bij Wood and Colors vind je verschillende profielen voor gevelbekleding maar ook voor wandbekleding. Daarnaast heeft u keuze uit verschillende houtsoorten, denk hierbij aan Douglas hout, vurenhout, vermello wood, thermisch gemodificeerd vuren en western red cedar.

De voordelen van houten gevelbekleding

Een gevelbekleding kan op verschillende manieren gerealiseerd worden en daarbij ook verschillende uitstralingen hebben. Dit is geheel afhankelijk van persoonlijke voorkeur, en het ziet er hoe dan ook prachtig uit. Daarnaast heeft een houten gevelbekleding nog meer voordelen:

1. Duurzame keuze

We worden steeds meer bewust van het milieu en willen gezamenlijk en individueel bijdragen aan een milieubewuste wereld. Een houten gevel is een duurzame keuze en hiermee verklein je de ecologische voetafdruk van je huis. Daarnaast is gevelhout C02 neutraal, hernieuwbaar, en ook recyclebaar. Gevelhout is dus geschikt voor iedereen die een verantwoordelijk gevel wil maken.

2. Goede isolatie

Een houten gevel draagt bij aan de isolatie van uw woning. Hierdoor blijft de warmte goed binnen, en dit scheelt dan ook weer in de energierekening. Vooral ons thermisch gemodificeerde hout staat bekend om de goede isolerende eigenschappen.

3. Eenvoudig te monteren en te vervangen

Het plaatsen en monteren van houten gevelbekleding is over het algemeen vrij eenvoudig. Dit verminderd de manuren waardoor het een voordelige keuze is. Daarnaast, mocht er een gevelplank beschadigd zijn, is het heel simpel om 1 plank te vervangen. Reparaties zijn dus eenvoudig en snel uit te voeren. Dit maakt een houten gevel goedkoop, zeker in tegenstelling tot andere gevelbekleding.

4. Authentieke en warme uitstraling

De natuurlijke look en feel van hout straalt warmte uit en zal de woning of schuur een authentieke uitstraling geven. De keuze uit verschillende profielen en houtsoorten maakt dat een houten gevel bij elk soort woning past. Je kan bijvoorbeeld je woning een moderne of strakke uitstraling geven, of juist de woning laten opgaan in een landelijke omgeving. Daarnaast kan je bij Wood and Colors je gevelhout op kleur krijgen. Zo heb je nog meer keuzes qua uitstraling.

5. Groot aanbod

Zoals net beschreven heb je veel keuzes om de woning een authentieke en warme uitstraling te kiezen. Gevelhout komt verschillende soorten en maten en dit leidt tot een veelzijdig aanbod. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit western red cedar rabat of thermisch gemodificeerd hout, wat bekend staat om de milieuvriendelijkheid en goede isolatie eigenschappen. Ook kun je kiezen uit verticale of horizontale gevelbekleding d.m.v. verschillende profielplanken. Lees in ons blog over de verschillende profielplanken voor gevelhout.Gevelbekleding

Advies nodig?

Heeft u nog vragen hebben over de houtsoorten, profielplanken of montage en bevestiging? Wij staan klaar om uw vragen te beantwoorden en advies te geven. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085-0430080.

Gekleurde gevelbekleding

Als specialist in gekleurd tuinhout kunnen wij uw gevelhout in alle kleuren leveren. De veelvoorkomende kleuren zoals antraciet, grijs, wit en zwart gevelhout hebben we standaard in ons assortiment, maar ook jouw favoriete RAL kleur kan je bij ons bestellen! Zo kan jouw woning of overkapping nog meer persoonlijkheid geven. Hierin zijn wij uniek in Nederland!

In onze eigen professionele houtspuiterij wordt het gevelhout met zorgvuldigheid gespoten. De rabatplanken worden 2 keer rondom gespoten met een spuitborsteltechniek. Dit zorgt voor een goede indringing en hechting van verf. Onze producten worden gekleurd met ons eigen geproduceerde NHC Timberstain, een kwalitatief hoogwaardig industriële beits. Andere voordelen van NHC Timberstain zijn:

 • Het biedt bescherming tegen fotochemische en fotofysische afbraak van het houtoppervlak;
 • Het biedt bescherming tegen vervuiling van het houtoppervlak;
 • Het heeft een conserverende en beschermende werking;
 • Het hout wordt verfraaid door middel van kleur, met andere woorden: het visuele aspect.

Gevelhout krijgt veel te verduren qua weersinvloeden, daarom raden wij aan om het gevelhout te behandelen. Zo bescherm je je hout extra tegen houtrot en schimmelvorming, en verleng je de levensduur van het hout. Daarnaast ga je vergrijzing van het hout tegen en kan je langer genieten van gekleurde gevel hout. Wil je liever de natuurlijke houtkleur behouden en toch het hout beschermen? Kies dan voor onze naturel beits! Wood and Colors is de enige aanbieder van gevelhout in alle kleuren.

Horizontale gevelbekleding

De meeste houten gevelbekleding wordt horizontaal geplaatst. De populairste horizontale gevelbekleding uit ons assortiment zijn: Zweeds rabat en Halfhouts rabat. In beide gevallen worden de planken eenvoudig over elkaar geplaatst, het verschil zit in de richel. Zweeds rabat planken, ook wel potdekselplanken genoemd, vallen echt over elkaar en je ziet er geen richel. Bij Halfhouts rabat bevestig je de planken ook over elkaar maar is er een smalle inkeping zichtbaar. Beide hebben een uitstekende afwatering en zijn uitermate geschikt als gevelbekleding.

Verticale gevelbekleding

Verticale gevelbekleding wordt minder vaak toegepast dan horizontale gevelbekleding. Verticale toepassing wordt ook wel channelsiding genoemd.

Populair voor verticale gevelbekleding zijn onze Rhombusprofielen en Sponningplanken (ook wel fins rabat en dubbel lips rabat genoemd). Rhombusprofielen zijn profielplanken waarvan de kopse kant een ruit vorm heeft. Van oorsprong is Rhombus een vorm van open gevelbekleding waar tussen de latten een open ruimte bleef. Zo kan een achterliggende wand- of gevelconstructie goed ventileren of licht doorlaten bij bijvoorbeeld achterliggende glaspanelen. Dubbele rhombusprofielen hebben echter over de lengte in het midden een uitsparing die eveneens aan de boven- en onderkant schuin afloopt. Hierdoor heb je 1 plank met ogenschijnlijk 2 smalle rhombusdelen. Zo lijkt het net of je gevelbekleding uit veel meer smalle planken bestaat, wat een erg stijlvol effect geeft. Rhombusprofielen hebben een goede afwatering en worden meestal verticaal bevestigd, maar kunnen ook horizontaal bevestigd worden.

Verticale Gevelbekleding

Houthandel Wood and Colors
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met AfterPay