• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Categorie: Algemeen

Hout beitsen – Zelf je hout een kleur geven!

Zwarte Schutting, Hout Beitsen Pagina

Als dé specialist in gekleurd tuinhout hebben wij de afgelopen jaren een trend zien ontwikkelen in de Nederlandse tuin. Mensen hebben meer en meer behoefte aan kleur om zich heen! Hout is een levend product en geeft dan ook heel veel sfeer en comfort in uw tuin. Of u hout gebruikt op de klassieke manier of juist modern; hout straalt warmte uit en brengt uw tuin of gebouw meer sfeer!

In onze eigen spuiterij worden de tuinhoutproducten met veel zorgvuldigheid gecoat. Ons assortiment bestaat onder andere uit; verschillende rabatdelen zoals sponningplanken en Zweeds rabat, douglas lariks planken/balken/palen, maar ook verscheidene schuttingen en tuinschermen. Dit is allemaal verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. U hoeft het schilderwerk dus niet zelf uit te voeren. Mocht u dit toch willen om een uw tuin bijvoorbeeld op te fleuren of bij te werken, hebben wij NHC Timberstain buitenbeits voor u geselecteerd! Deze buiten beits is een eigen ontwikkeld en geproduceerd product die wij zelf gebruiken voor ons spuitwerk, ideaal om ook mee bij te werken dus!

Waarom beits?

Naast dat een leuke kleur op uw tuinhout een verrijking is voor de sfeer in de tuin, is het ook nog eens heel belangrijk om de levensduur van uw hout te waarborgen. NHC Timberstain is een watergedragen, semi-filmvormende houtbescherming met een impregnerende werking. Andere voordelen zijn:

 • Het heeft een conserverende en beschermende werking
 • Zweeds Rabat Zwart Met Zonlicht KleinHet biedt bescherming tegen vervuiling van het houtoppervlak
 • Het is waterafstotend en geeft niet af
 • Het kan op vrijwel alle natuurlijke houten ondergronden worden toegepast
 • Het is universeel overschilderbaar
 • De ondergrondkleur is na behandeling niet meer zichtbaar, maar de houtstructuur nog wel
 • Het biedt bescherming tegen fotochemische en fotofysische afbraak van het houtoppervlak
  Het hout wordt verfraaid foor middel van kleur, met andere woorden; het visuele aspect.

Als laatste is het een zeer duurzaam product dat weinig tot geen onderhoud (in het begin) nodig meer heeft na behandeling. Pas na gemiddeld 7 jaar hoef je pas weer een nieuwe laag aan te brengen!

Zelf schilderen!

Dus bent u overtuigd en van plan om meer sfeer in de tuin aan te brengen? Lees dan hieronder in het stappenplan hoe u eenvoudig en het beste te werk kan gaan!

Benodigheden:

 • NHC Timberstain
 • Afplaktape
 • Wasbenzine
 • Schuurpapier
 • Hogedrukreiniger (alleen bij oud of al behandeld hout)

Reinigen

Om te beginnen moet je houtoppervlak goed gereinigd zijn. Dus heb je bijvoorbeeld een oude of behandeld schutting die je wil opfleuren? Zorg er dan eerst voor dat je het oppervlakte met een hogedrukreiniger grondig reinigt en laat drogen.

Schuren

Schuur de schutting licht op om zo een goede hechting van de verf te verzekeren.

Afstoffen en ontvetten

Na het schuren moet het hout oppervlak in z’n geheel goed worden afgestoft met een (licht) vochtige doek. Vervolgens ontvet je het wasbenzine. Let op, NHC Timberstain is speciaal geschikt voor naaldhout/zachthout, en kan geen garantie bieden bij het gebruik op hardhout.

Afplakken

Nog 1 stap voordat je begint met het beitsen namelijk; alles afplakken wat niet gebeitst hoeft te worden.

Beitsen

Open de NHC Timberstain en roer deze goed door tot een homegene kleur en er dikte is verkregen in het blik. Vervolgens kan de 1e laag beits worden aangebracht met een brede kwast of roller, en deze is na gemiddeld 2 uur droog. Wij adviseren om een tweede laag aan te brengen voor betere bescherming en een sterkere kleur.

Onderhoud

Wanneer je 2 lagen NHC Timberstain hebt aangebracht, hoef je de schutting gemiddeld pas naar 7 jaar weer bij te werken met 1 laag beits. Controleer het hout tussendoor wel eens per jaar op beschadiging en herstel het beitswerk waar nodig.

Nu weet je alles over het beschermen en beitsen van je tuinhout, en rest ons verder niks meer dan je veel plezier en succes te wensen!

 

Schutting Zwart Dichtbij KleinNhc Timberstain Blauw Afb. KleinImg 3674

 

 

 

Vragen over dit artikel?