• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Categorie: Algemeen

Welke schutting bij een nieuwbouwwoning?

Heerlijk genieten van je nieuwe woning! Dat is een lekker gevoel! De tuin? Die is nog niet helemaal af. Maar je handen jeuken al bij de gedachte aan al die plannen en dromen. Bomen, planten, bloemen, een prachtige houten tuinset en misschien een tuinhuisje. Maar welke schutting kies je bij een nieuwbouwwoning? Er is eigenlijk maar één goed antwoord op deze vraag. De schutting die jij graag wilt hebben!

Door huiseigenaren zelf te laten kiezen voor een omheining of schutting, kunnen buren vaak samen een overeenkomst bereiken om een stijl te vinden waar ze zich beide in kunnen vinden. Ook kunnen de kosten op deze manier gedeeld worden. Welke schutting bij een nieuwbouw woning hangt van de volgende aspecten af, maar voornamelijk van de kosten:

  • De grootte van de tuin: een grotere schutting vereist meer materialen en mogelijk meer arbeidskosten.(behalve wanneer je zelf je schutting plaatst!)
  • Materialen: Hekwerk is verkrijgbaar in een verscheidenheid van materialen. De een wat duurder dan de ander.
  • Stijl: De afrastering stijl zal invloed hebben op uw totale installatiekosten.
  • Poorten of deuren: Enkele, dubbele, schuif- en op maat gemaakte poorten.

Kies voor een houten schutting bij een nieuwbouwwoning

Dit is een tip voor mensen die verder kijken!

De meeste huiseigenaren ze willen het nieuwe huis personaliseren, verbeteren en vooral: waarde toevoegen aan hun woning. Je hoeft echter geen dure uitbreidingen te bouwen of grote veranderingen uit te laten voeren om waarde aan het huis toe te voegen. Het gewoonweg installeren van kwaliteit hout hekwerk rond de tuin kan wonderen doen voor het verbeteren van het huis, en al helemaal de waarde voor potentiële kopers.

Maar dat is voor een later moment; eerst zelf genieten van de nieuwbouwwoning!

Voor je begint aan dat prachtige avontuur in je achtertuin mag je lekker dagdromen. Hoe wil je dat jouw tuin eruit komt te zien en hoe ben je van plan dat te gaan doen? Je denkt na over houtsoorten zoals Vurenhout, hout van de Douglas spar, Vermello hout en Grenen. Je verdiept je met behulp van internet in de antwoorden op de vragen die in je hoofd rondspoken. Vragen zoals: “Hoe monteer je rabatdelen?”, “Welke schroeven voor rabatdelen?” en het onvermijdelijke “Wat zijn rabatdelen?”. Wanneer je dan eindelijk hebt gekozen voor het perfecte hout, de best passende hardhouten palen van 7×7 en de Zweedse rabat delen waar je uiteindelijk helemaal verliefd op bent geworden, begint de belangrijkste keuze van allemaal: welke kleur kies je voor jouw houten schutting?

Een tuinschutting in allerlei soorten, maten en kleuren bestel je bij Wood & Colors.

Neem voor vragen of advies over jouw nieuwe witte schutting of andere tuinschermen contact met ons op via de mail, chat of telefonisch.

Zwarte Schutting Verkleind

Vragen over dit artikel?