• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Categorie: Algemeen

Wit tuinscherm – Oppepper voor je najaarstuin!

180180 586a1088 Wit

Het wordt weer donkerder en killer buiten. Dat heeft zo zijn fijne bijkomstigheden natuurlijk. De lampjes en kaarsjes gaan sneller aan, dit geeft binnen een gemoedelijke en aangename sfeer. Maar de keerzijde is wel dat de tuin er niet gezelliger op wordt. De meeste bloeiers hebben de moed opgegeven en de bruine en donkere tinten nemen de overhand. Wees gerust, er zijn genoeg manieren om je tuin een oppepper te geven. In dit artikel lees je hoe je dit kan doe met een wit tuinscherm!

Haal alles op

De meest voor de hand liggende zet om je herfsttuin op te halen is het poten en plaatsen van herftsbloeiers en winterharde struiken en gewassen. Al dan niet in potten en bakken met fraaie kleuren en vormen.

Waar je echter minder snel aan denkt, maar wat juist een enorm opbeurend effect heeft, is het plaatsen van witte tuinschermen. Je leest het goed, WIT!

Met witte schuttingdelen:

 • maak je je tuin lichter
 • geef je je tuin een ruimtelijk effect
 • komen groene kleuren van winterharde planten, struiken, (sier)grassen en bomen prachtig uit
 • knallen de kleuren van je herfst/winterbloeiers van het toneel, en geniet je dus meer
 • laat je het ongekleurde hout in je tuin mooier en warmer naar voren komen
 • ontstaat er een warme avondsfeer als je fakkels, lampionnen en buitenverlichting aan doet

Bovenstaande oppeppers kan je juist in de herfst en winter goed gebruiken. Maar de voordelen gelden natuurlijk het hele jaar door. Ook als de lente van 2018 weer aanbreekt.

Nu is het moment

Er is geen beter moment dan nu om je tuin lichter en ruimtelijker te maken met witte tuinschermen. En wel omdat:

 • je tuin juist in de donkere maanden een oppepper kan gebruiken
 • er nog geen (strenge) vorst is en het dus nog makkelijk werken is in de grond
 • je in het voorjaar vaak druk bent met allerlei andere werkzaamheden in de tuin. Nu plaatsen is van je to do-lijst schrappen
 • heb in je in het voorjaar je nieuwe planten en bloemen gepoot dan geeft dit tegen de witte achtergrond meteen een frisse en vrolijke aanblik
  Stijlvol hoekje?

Heb je een grote tuin? Losse witte tuinschermen zijn ook erg geschikt om hoekjes te creëren in je tuin waar je heerlijk van je privacy kan genieten. Handig ook om wat tuinspullen achter te verbergen die niet meer in je berging passen.

Mijn favoriet is de witte Royal Louvre. Wat ons betreft een scherm met een hele chique uitstraling. Leent zich ook uitstekend voor het creëren van een sfeervol hoekje binnen je eigen tuin.

Innovatie – wit overwint impregneermiddel

Mocht je denken “Maar witte verf en geïmpregneerd hout gaan toch niet samen?”.
Tot voorkort was dat inderdaad het geval!

Hoe vaak hebben we het afgelopen seizoen bij Wood and Colors niet de vraag gekregen of onze geïmpregneerde tuinschermen (zo ook picknicktafels of bergingen trouwens) ook in het wit verkrijgbaar zijn. En hoe graag we dit ook aan wilden bieden, telkens moesten we negatief advies geven.

Probleem tot op heden was namelijk dat het impregneermiddel in de vorm van een kleurzweem (vaak blauw/groen) aan de oppervlakte zichtbaar wordt bij witte verf. Vaak al binnen 1 tot 2 jaar.

In samenwerking met een gerenommeerd ontwikkelaar van verf hebben we nu een doorbraak. Een echter primeur en uniek in Nederland. Met de nieuw ontwikkelde verf treedt de verkleuring niet op en blijft bijvoorbeeld je witte houten schutting voor langere tijd mooi wit.

Betowood Scherm Wit

Verlengt de levensduur

Door te kiezen voor een wit gespoten tuinscherm, kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Omdat het hout behandeld is met ons unieke verfsysteem zal je langer kunnen genieten van een frisse, licht gekleurde schutting.

Wil je liever een andere kleur? Dat kan natuurlijk ook bij Wood and Colors! Trend of niet, kies altijd jouw eigen favoriete kleuren. Dit maakt jouw tuin uniek, zorgt ervoor dat je buiten en binnen bij elkaar betrekt en je in een fijne omgeving leeft die bij jou past. Alle kleuren zijn mogelijk, dat is Wood and Colors.

Vragen over dit artikel?