• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Douglas blokhutprofiel

Blokhutprofielen worden over het algemeen gebruikt voor, je raadt het al, het maken van een blokhut. De zijwanden, achterwanden en bekleding van blokhutten zijn vaak van blokhutprofiel hout.

Ook komen rabat planken regelmatig terug in de wanden en bekledingen van schuttingen en houten schuren. Ben je zelf van plan om een blokhut, overkapping of schutting te bouwen? Dan is Douglas blokhutprofiel ideaal. De planken worden gladgeschaafd en splintervrij geleverd.

Een compleet Douglas blokhutprofiel bestellen bij Wood and Colors

Een Douglas blokhutprofiel bestaat uit verschillende planken. De sponningen zijn hierin al uitgezaagd waardoor ze een stuk eenvoudiger in elkaar passen. Dat is het makkelijke van Douglas blokhutprofiel. Blokhutprofielen zijn eenvoudig te hanteren en hebben een stevige houtconstructie. De blokhutplanken hebben een dikte van 28mm voor extra stevigheid en robuustheid. De naam blokhutprofiel en het hout zelf, beperkt zich echter niet tot het bouwen van blokhutten. Ook is de houtsoort fijn in te zetten voor bijvoorbeeld overkappingen, schuttingen en hekwerken. Niet te vergeten: Douglas blokhutprofiel wordt veel gebruikt in combinatie met snelbouwsystemen. Mede dankzij een duurzaamheidsklasse 3-4 is deze houtsoort zo goed inzetbaar. Al ons hout is FSC en PEFC gecertificeerd hout, alles komt uit duurzaam beheerde bossen.

Betowood Schutting

Bij Wood and Colors hebben de blokhutprofielen een dikte van 28mm

En natuurlijk verschillende breedte- en lengtematen. Zo kies je bij ons voor 145mm of 190mm wanneer het op breedte aankomt en 3m, 4m of tot wel 5m qua lengte. Ook bieden wij als een van de weinigen ook de keuze uit verschillende houtsoorten; Douglas blokhutprofielen, Vermello wood blokhutprofielen, vuren blokhutprofielen en geïmpregneerde blokhutprofielen. Daarnaast zijn wij een van de weinigen die iedere RAL kleur kunnen spuiten op de planken. Onze spuiterij is in eigen beheer, waardoor we maatwerk leveren om aan uw persoonlijke wensen te voldoen.

Wist je dat de blokhutplanken 2 gelijke zijdes hebben? Ook handig! Zo hoef je niet aan 2 kanten te betimmeren. Nog handiger: zo kun je de schutting delen met je buren. Dit scheelt ruimte in de tuin en is voordelig voor de portemonnee.

Wood and Colors heeft een uitgebreid assortiment aan Douglas blokhutprofiel hout, bouwmaterialen en verf op onze website. Heb je een vraag of ben je benieuwd naar een specifiek product of de toepassing ervan? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!

Home 1

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met Klarna