• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Buitenmuur bekleden met hout

Bent u bezig met oriënteren op de mogelijkheden van het gebruik van hout op gevels? Wellicht is de gevel van je huidige woning toe aan een make-over of bent u een huis aan het bouwen en moet u beslissen hoe de gevels er uit gaan zien. Hier leest u alles over de voor- en nadelen van het gebruik van hout op buitenmuren.

Voordelen buitenmuur bekleden met hout

 1.  Om te beginnen, het bekleden van één of meer buitenmuren met hout, heeft als eerste voordeel dat het een zeer natuurlijke uitstraling heeft. Niets is natuurlijker dan hout, aangezien het rechtstreeks uit de natuur komt. Daarnaast straalt het warmte uit, wat het aangezicht van je huis een aantrekkelijke uitstraling geeft.
 2. Monteren is eenvoudig. Met alle verschillende beschikbare profielen en plank soorten is het monteren eenvoudig te noemen. Ook het vervangen van een enkele plank is heel gemakkelijk. Een zeer voordelige keuze, mocht er een reparatie nodig zijn aan je gevel.
 3. De keuze is reuze. Er is een breed scala aan verschillende soorten hout. Daarnaast is hout in alle soorten en maten te zagen. Hierdoor is het gemakkelijk aan te passen aan de vormen en maten van elke geveltype.
 4. Duurzaamheid is de afgelopen jaren een steeds belangrijker thema geworden. Kies je voor hout dat uit de buurt komt, dan draagt dit bij aan een kleinere ecologische voetafdruk en is een milieubewuste keuze dan hout uit verre streken. De meeste houtsoorten die we gebruiken bij Wood and Colors komen uit nabijgelegen landen.
 5. Het gebruik van hout is een uitstekende manier om je huis te isoleren. Hout, als product, staat bekend om haar goed isolerende werking. Het houdt namelijk warmte erg goed vast. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het een positief effect heeft op je energierekening.
 6. Hout is toepasbaar en aanpasbaar aan elke stijl woning. Doordat er vele soorten profielen, plaatsings-richtingen (horizontaal verticaal of diagonaal), beits- en verfsoorten enzovoorts op de markt zijn, zijn de mogelijkheden eindeloos.
 7. Dit product is ook geschikt voor het gedeeltelijk bekleden van een gevel. Bijvoorbeeld rond de voordeur of als omlijsting van een raam.
 8. Aan elk type product kleven wat nadelen, zo ook bij het gebruik van hout voor de gevel/buitenmuur.

Nadelen buitenmuur bekleden met hout

 1. Als het gaat om onbewerkt hout, dan gaat deze na verloop van tijd vergrijzen. Dat wil zeggen dat de natuurlijke kleur, door invloeden van buitenaf steeds meer een grijze tint krijgt. Dit gebeurt onder invloed van het weer. Regen, sneeuw, zon, hitte en kou hebben hun werking op hout. Gelukkig kunnen wij geïmpregneerd hout leveren en kunnen we dit proces zo lang mogelijk uitstellen.
 2. Bij bewerkt hout is er ,eens in de zoveel jaren, onderhoud nodig. Meestal gaat het om het aanbrengen van een nieuwe beits laag. Bij Wood and Colors zijn verschillende soorten beits verkrijgbaar om het hout te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Ook hebben we een groot aanbod aan gekleurd tuinhout. Wij hebben een professionele spuiterij, waar houten delen gespoten worden.

 

Gevelbekleding

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna