• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Channelsiding

Channelsiding, wat een ingewikkelde term! Channelsiding is niks meer of minder dan het verticaal monteren van gevel rabat- en  visbekdelen. Wanneer je kiest voor rabat delen met een channelsiding profiel, kies je voor een profiel met een speciaal afwateringssysteem. Met dit systeem voorkom je dat water doorsijpelt naar de achterwand. Daarnaast is het verschil tussen de rabat delen ook de afwerking en de hoeken. Waar Rabat delen voorzien is van ronde hoeken, heeft dit profiel nagenoeg een rechte uitsparing uit het hout gemaakt. Channelsiding worden ook wel eens sponningschroten genoemd.Bij Wood and Colors hebben we een ruim assortiment aan rabat delen die het channelsiding profiel hebben. We hebben dus zowel planken gemaakt van Douglas Lariks, thermisch gemodificeerd vuren en Vermello Wood. De planken kunnen geleverd worden in verschillende lengtes. Wij bieden 3,4 en 5 meter planken aan. Er zijn ook verschillende diktes verkrijgbaar. Dit varieert tussen de 18 en 28 mm.

Channelsiding monteren

Channelsiding montages zijn dus voornamelijk verticaal. Het geeft een strakke en nette uitstraling en kan onder anderen gebruikt worden voor

  • Gevelbekleding;
  • Wandbekleding;
  • Tuinhuisjes;
  • Schutting;
  • Hekwerk;
  • Poorten en schuttingen.

Wanneer je begint met het monteren van verticale rabat delen dan is het belangrijk dat je eerst goed onderzoek doet naar het materiaal. Wanneer je met bepaalde thermisch gemodificeerde houtsoorten werkt is het belangrijk dat je ventilatie ruimte achter het hout voldoende afstand heeft van de achterwand. De lucht moet verticaal tussen de achterwand en het hout kunnen bewegen anders loop je de kans om vocht of schimmelproblemen op te lopen in je bouwwerk. Hier zal je niet direct achter komen maar na enkele maanden zul je hier problemen van ondervinden. Begin daarom met een dubbele laag van verticale planken en sluit af met een horizontale laag panlatten.

Waarom kiezen voor channelsiding

Tegenwoordig wil iedereen zijn steentje bijdragen aan duurzaamheid. Wanneer je de levensduur van jouw woning, tuinhuisje, gevel etc wil verlengen dan zijn houten rabat delen aan de gevel de ideale oplossing! Door een beschermende laag aan te brengen op het originele bouwobject zorg je ervoor dat er geen vervuiling, aanslag of schimmel meer plaats zal vinden. Je zorgt ervoor dat je je huis netjes aankleed zoals je jezelf beschermt. Naast dat het beter is voor de levensduur van je huis zorg je er ook voor dat je minder kosten hoeft te maken aan het onderhouden van je gevel of huis. De originele rabat delen worden beschermd zodat je een investering doet op lange termijn.

Warm huis en besparen op energie kosten met Channelsiding

Eerder hebben we al aangegeven dat lucht tussen de planken belangrijk is voor de luchtventilatie. Dit is niet zeker niet alleen goed voor de circulatie van de lucht maar zo houdt dit profiel ook je huis warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Doordat je huis goed geïsoleerd wordt scheelt dit in de kosten voor je centrale verwarming of de elektriciteit kosten voor je airco systeem.

Tot slot kun je het uiterlijk van jouw huis, schutting, tuinhuisje of buiten overkapping zelf bepalen. Nadat je een keuze hebt gemaakt uit ons brede assortiment van rabat delen kun je de houten rabat delen laten impregneren of laten beitsen in iedere gewenste kleur. Wood and Colors is de specialist op het gebied van hout bewerking, zo hebben we beits in iedere gewenste RAL kleur. Vraag een van onze medewerkers naar de mogelijkheden.