• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Deens rabat

Deens rabat is net zoals elk ander rabat deel een hot item om wanden mee te bekleden of een schutting van te maken. Deens rabat is een plank die een modieuze en strakke uitstraling heeft en wordt ook veel gebruikt als achterwand bij een houten overkapping en evengoed bij een erfafscheiding. Binnen een handomdraai heeft je tuin een hele andere look! Deens rabat wordt ook wel triple profiel genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan de drie strakke banen op zijn houtprofiel. Deens rabat wordt meestal horizontaal geplaatst, echter is het ook zeker mogelijk om deze verticaal te plaatsen, alleen de manier van monteren wijkt af.

Waarom Deens rabat?

Deens rabat heeft een prachtige natuurlijke feel good uitstraling. Daarnaast willen veel mensen een groter privacy oppervlak creëren. Deens rabat laat de tuin ruimer lijken en heeft dichte planken waardoor je niet meer door de schutting heen kan kijken zoals je gewend bent bij de meeste “traditionele” schuttingen. Deens rabat heeft een profiel met 3 laagjes, ze zien eruit als golfjes en zo krijg je een mooie dichte schutting. Zo kun je ’s avonds nog lang in de tuin zitten of heerlijk zonnen in de achtertuin zonder dat de buren kunnen mee genieten. Deens rabat planken zijn ook planken die zorgen voor een unieke uitstraling en vallen direct op. De planken zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Wanneer je een bewuste keuze maakt voor een duurzaam bouwproject, maak dan gebruik van Deens rabat gemaakt van hardhout.

Verschillende soorten Deens rabat

Deens rabat is een profiel en is in meerdere soorten en maten te krijgen. De meest gebruikte soort is het Lariks hardhout. Uiteraard bestaat Deens rabat ook in vermello wood, vuren blokhutprofielen en geïmpregneerde blokhutprofielen. Maar hoe weet je nou voor welk hout je moet kiezen? De keuze van de plank is deels eigen smaak maar het is ook belangrijk om te kijken naar welk hout waar het beste voor gebruikt kan worden. Rabat delen zijn veel voorkomend op een achterwand en op een schutting. Toch liever een blokhut bouwen? Ook dat kan!

Hoe bevestig je Deens rabat?

Wanneer je Deens rabat gaat monteren, begin je altijd bij de onderkant. Aan de onderkant begin je met de planken te bevestigen. Het is heel belangrijk om de rabat delen op de juiste manier te bevestigen. Dit verlengt de levensduur van je planken. Voordat je deze kan bevestigen is het belangrijk dat je een goed raamwerk maakt aan de achterkant. Maak een raamwerk met ongeveer 40CM tussenruimte. Maak je een schutting en willen de buren hetzelfde uitzicht? Dan is het wel belangrijk dat je aan weerszijde de schutting bekleed. Deens rabat heeft een enkelzijdige groef en aan de andere kant geen profiel De planken kun je het beste bevestigen met schroeven. Gebruik hiervoor roestvrijstalen schroeven, dit voorkomt roest op de rabat delen. Zorg er ook voor dat je voldoende afstand houdt met het maaiveld. Dit moet een afstand zijn van minimaal 30 cm. Hiermee voorkom je dat het weer in het rabat slaat.

Welke kleur krijgt jouw Deens rabat?

Voor het verder verduurzamen van het hout en verdiepen van de kleur, raden wij aan het gedompeld hout eenmalig te beitsen met NHC Timberstain kleuren. Deze door Wood and Colors ontwikkelde beits is op waterbasis en dringt goed en snel in de toplaag van het hout.

Kiest u voor gespoten planken, dan hoeft u deze niet verder te behandelen. Wij coaten het hout in onze eigen spuiterij middels een speciale spuitborsteltechniek. Elke houtsoort heeft andere eigenschappen en wordt gebruikt voor verschillende objecten. Alle houtsoorten zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Voor specifieke vragen neem eerst even contact met ons op!

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met AfterPay