• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Veelgestelde vragen

Om je snel van dienst te zijn en je vragen te beantwoorden hebben wij per onderwerp de meest gestelde vragen alvast voor jou opgesteld. Kijk naar het onderwerp, en klik op de desbetreffende vraag om het antwoord te bekijken. Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan contact met ons op!

Algemene vragen

Zijn Wood and Colors producten op meerdere zicht- of verkooppunten te bekijken?

Nee, op dit moment niet. Wel kunt u een afspraak maken om bij ons langs te komen bij de productiehal en kantoor. Bel hier echter wel even voor, want als u een specifiek product wilt zien en een specifieke kleur dan is de kans aanwezig dat er eerst samples gemaakt moeten worden om dit te kunnen laten zien.

Ik ben wat vergeten te bestellen, kan ik dit nog toevoegen?

Dat kan zeker! Wanneer je iets bent vergeten te bestellen kan je dit nog bijbestellen. Je kunt een nieuwe bestelling plaatsen, kies dan voor zelf afhalen om zo dubbele transportkosten te voorkomen. Geef wel even aan in de klantenopmerking dat het gaat om een bijbestelling zodat de orders door ons gekoppeld kunnen worden. Weet je niet zeker of je nog op tijd bent om bij te bestellen omdat de gewenste leverdatum al erg snel is, bel dan eerst even naar 085-0430080, zodat wij kunnen checken of de mogelijkheid er is om nog bij te bestellen.

Vragen over levering

Hoe snel kunnen jullie leveren?

Dit is erg afhankelijk van voorraad en de wensen van de klant. Zo kopen wij al onze producten onbehandeld in en worden ze door ons op order gespoten. Dit betekent dat al onze gekleurde producten gespoten moeten worden, gedroogd moeten worden en vaak ook nog in transport geboekt moeten worden. De gemiddelde levertijd is daarom ca. 2 weken.

Waarom een gewenste leverdatum?

Wij vragen onze klanten een gewenste leverdatum zodat we een indicatie hebben van wanneer we kunnen uitleveren. We zien vaak dat klanten enige tijd, en soms maanden, van te voren bestellen. Zo hebben wij een idee wanneer de klant ongeveer de producten wil ontvangen. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de gewenste leverdatum, maar dit is nog geen definitieve leverdatum. Deze krijg je van ons wanneer het transport definitief is bevestigd door onze transporteur.

Waarom is de leverdatum variabel en krijg ik geen tijdsblok?

Dit heeft veelal te maken met de grootte van de pakketten en de routes van de transportbedrijven. Zodra wij een indicatie hebben gekregen, maar deze kan in eerste instantie nog niet heel precies zijn. Zo kun je eerst bijvoorbeeld eind week 30 te horen krijgen. Je krijgt vervolgens de dag voor levering een mail met de bevestiging van de dag, en op de dag zelf belt de chauffeur je een half uur van te voren. Aangezien het om grote pakketten gaat die vaak met kooiaap gelost moeten worden wil het tijdstip van bezorgen nog weleens veranderen. Daarnaast hebben wij geen inzicht in alle ritten van onze transporteurs dus kunnen wij geen exacte tijdsindicatie geven die bijvoorbeeld een DHL of Post NL wel kan.

Product vragen

Wat zijn de RAL kleuren van jullie standaard kleur producten?

De RAL kleurenkaart heeft vaste nummers voor diens kleuren. Echter krijgen wij vaak de vraag of welke ral kleuren onze standaard kleuren hebben. Hieronder een overzicht:

 • Zwart = RAL 9005
 • Antraciet = RAL 7016
 • Grijs = RAL 7005
 • Wit = RAL 9010
 • Naturel = transparant gebeitst

Andere RAL kleuren kunnen ook gespoten worden. Wil je eerst zien hoe die specifieke kleur eruit ziet? Vraag dan een sample aan.

 

Wat is het verschil tussen de verschillende houtsoorten?

Bij Wood and Colors hebben we een aantal houtsoorten in ons assortiment. We verkopen momenteel alleen naaldhout, en dus geen hardhout. De meest gestelde vraag is; Wat is het verschil tussen Douglas en Vermello?

Beide zijn naaldhout en hebben daarom een vergelijkbare duurzaamheidsklasse. Omdat de planken veel op elkaar lijken zijn er weinig verschillen. De orginele kleur is anders, maar in een gespoten kleur zie je nauwelijks meer verschil. Lees voor de uitgebreide uitleg de volgende pagina’s:

 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna