• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Geïmpregneerd hout

Bij Wood and Colors kunt u geïmpregneerd hout bestellen, maar wat is geïmpregneerd hout nou eigenlijk? Hoe moet je met dit soort hout omgaan en wat zijn de voordelen van geïmpregneerd hout? Dat gaan we u zo goed mogelijk uitleggen op deze pagina.

Wat is geïmpregneerd hout?

Veel houtsoorten zijn onbehandeld erg kwetsbaar. Onbehandeld hout vergaat sneller door onder meer vocht, regen, zon, schimmel, ongedierte en temperatuurverschillen. Door houtproducten te impregneren worden ze hiertegen behandeld. Het grootste voordeel van impregneren is dat het hout in zijn geheel verduurzaamd wordt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kan hout niet alleen groen geïmpregneerd worden. Bij Wood and Colors bieden we ook naturel en zwart geïmpregneerd tuinhout aan. Het hout kan op 2 manieren geïmpregneerd worden; impregneren onder hoge druk of impregneren door middel van dompelen. Beide manieren verduurzamen en beschermen het hout. Al onze producten worden geïmpregneerd onder het KOMO-keurmerk, dit betekend dat we voldoen aan de kwaliteitseisen en dus de beste kwaliteit kunnen garanderen.

Onder hoge druk impregneren

De eerste techniek om hout te impregneren is onder hoge druk. De houten planken worden dan onder hoge druk 1 voor 1 gespoten met een impregneermiddel. Met deze manier verbeter je de bestendigheid van het hout tegen houtrot, schimmels en weersinvloeden waardoor het hout langer meegaat.

Gedompeld hout impregneren

De tweede techniek is het hout door middel van dompelen te verduurzamen. Het hout wordt op deze manier in enorm bad ondergedompeld en neemt dan zoveel mogelijk impregneermiddel op. Het resultaat van dompelen is afhankelijk van het vochtgehalte van het tuinhout.

Soorten geïmpregneerd hout

Er zijn meerdere en verschillende houtsoorten geschikt om te impregneren. Vaak zien we dat de houtsoorten met een lage duurzaamheidsklasse populair hiervoor zijn. Denk dan aan bijvoorbeeld vurenhout en grenen (beide klasse 5). Dit zijn voordelige houtsoorten, waarvan je de levensduur verlengd met impregneren. Houtsoorten zoals Western red cedar of Douglas bevatten al oliën en hars waardoor ze beter bestand zijn, maar ook deze houtsoorten zijn te impregneren. Geheel afhankelijk van het project en de doeleinden kan je bepalen welke houtsoort het meest geschikt is. Twijfel je of kan je hier wel hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met onze experts.

Geïmpregneerd hout behandelen

Geïmpregneerd hout nog extra behandelen is niet altijd nodig omdat het al verduurzaamd is, maar om verschillende redenen kan het toch handig zijn. Meest voorkomend is om vergrijzing tegen te gaan. Weersinvloeden zorgen voor vergrijzing en hout verkleuring, om dit tegen te gaan kan je daarom je geïmpregneerde hout behandelen.

Geïmpregneerd hout beitsen

Beits is een zeer effectieve manier om het hout te behandelen. Door geïmpregneerd hout te beitsen wordt je tuinhout nog beter beschermd tegen weersinvloeden en blijft je houtconstructie er mooier uitzien. Daarnaast kan je door middel van geïmpregneerd hout beitsen je schutting, overkapping of wand- en gevelbekleding een kleur geven. Wood and Colors is gespecialiseerd in gekleurd tuinhout, alle kleuren zijn mogelijk!

Bent u van plan om geïmpregneerd hout te beitsen? Laat dit dan doen door Wood and Colors! Het hout wordt met veel zorgvuldigheid 2x rondom gespoten in onze eigen spuiterij. Dit zorgt niet alleen voor een egale verdeling maar ook een goede indringing en hechting van de tuinbeits. Onze producten worden gekleurd met ons eigen geproduceerde NHC Timberstain, een kwalitatief hoogwaardig industriële beits. Andere voordelen van NHC Timberstain zijn:

 • Het biedt bescherming tegen fotochemische en fotofysische afbraak van het houtoppervlak;
 • Het biedt bescherming tegen vervuiling van het houtoppervlak;
 • Het heeft een conserverende en beschermende werking;
 • Het hout wordt verfraaid door middel van kleur, met andere woorden; het visuele aspect.

Door geïmpregneerd hout beitsen bescherm je het hout dus dubbel op. Je beschermt het hout en verlengd de levensduur, je voorkomt vergrijzing en verkleuring van het hout, en je verfraaid het hout door middel van kleur. Ook kan je ervoor kiezen het hout met een naturel te beitsen, zo behoud je de originele houtkleur. Aangezien je ervoor kan kiezen om het hout naturel geïmpregneerd te krijgen, kan dit ook uitstekend met geïmpregneerd hout.

Groot aanbod geïmpregneerd hout

Wood and Colors heeft een uitgebreid assortiment geïmpregneerd hout. Denk bijvoorbeeld aan schuttingplanken, tuinplanken, balken, palen en rabatdelen. Als houtsoort bieden wij het populaire vurenhout maar ook andere houtsoorten zijn leverbaar. Denk dan aan bijvoorbeeld grenen, Douglas, Lariks Douglas en Vermello Wood. Al ons geïmpregneerde tuinhout is gemaakt van hoogwaardig hout van Europese afkomst. Wij kiezen voor een grondig en duurzaam impregnatie proces.

Wat ons uniek maakt is dat we het hout schilderen in de door jouw gewenste kleur. Impregnatie geeft vaak een bepaalde gloed mee aan het hout. Niet iedereen vindt dit mooi. Wilt je het hout liever geschilderd hebben in een mooie kleur, dan zorgen wij hier voor! 13:33:53

De belangrijkste voordelen

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de dienstverlening van Wood and Colors:

 • Uitgebreid aanbod aan geïmpregneerd hout;
 • Diverse houtsoorten, vormen en afmetingen;
 • Wij schilderen het tuinhout voor je;
 • Verf van industriële kwaliteit;
 • Breed kleurenpalet om uit te kiezen;
 • De verf wordt helemaal gelijkmatig aangebracht;
 • Dubbele bescherming door de verf en de impregnatie;
 • Aangezien je niet zelf hoeft te schilderen bespaar je tijd en geld.

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna