• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Gevelbekleding verticaal

De afgelopen jaren werd hout op gevels voornamelijk horizontaal geplaatst. We zijn allemaal bekend met de horizontale planken bij gevels. Daar is nu een andere manier bijgekomen, die eerder niet zo populair was in Nederland. Steeds vaker worden houtdelen verticaal geplaatst. Dit geeft een compleet andere uitstraling en karakter aan de gevel van je huis. Deze houtstijl komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Er zijn echter een aantal zaken mee rekening te houden bij verticale gevelbekleding. Deze manier van houtgebruik wordt ook Channel siding genoemd.

Er is ook de mogelijkheid om de horizontale en verticale montage stijl te combineren. Dit geeft een speels en creatief effect aan de gevel.

Channel siding – Verticaal

Channel siding, het verticaal monteren van houten profielen, kan niet met elk type plank. Dit heeft te maken met de afwatering. Sommige profielen hebben geen goede afwatering als deze verticaal gemonteerd wordt. Je hebt Channel siding rabat nodig met een speciaal afwateringsprofiel, zodat vocht geen kans krijg door te sijpelen naar de achterwand. Er zijn genoeg geschikte opties voor deze unieke manier van gevelbekleding. Wood and Colors heeft vele opties beschikbaar.

Houten Gevelbekleding verticaal

De afweging die gemaakt moet worden is tussen de verschillende houtsoorten. Daarnaast zijn er ook aanzienlijke verschillen in prijs. Wil je voor hout gaan die weinig werking heeft, dan zijn er de luxere houtsoorten zoals Red Cedar of de Siberische Lariks. Daar hangt ook een flink prijskaartje aan. De andere mogelijkheden zijn zeer aantrekkelijk en uiteraard een heel stuk betaalbaarder. Denk hierbij aan de Europese Douglas Lariks of vurenhout.

Barcode

Aanbod bij Wood and Colors

Bij Wood and Colors hebben we een ruim assortiment aan Rabatdelen voor verticaal gebruik. Wij hebben zowel planken gemaakt van Douglas Lariks, thermisch gemodificeerd vuren en Vermello Wood. De planken kunnen geleverd worden in verschillende lengtes. Wij bieden 3,4 en 5 meter planken aan. Er zijn ook verschillende diktes verkrijgbaar. Dit varieert tussen de 18 en 28 mm.

Open of gesloten profiel

Naast de richting van de plank en het type hout dat je wilt gebruiken, kun je ook nog bepalen of je een open of gesloten manier van plaatsen wil hanteren. Met gesloten bedoelen we dat de planken elkaar overlappen. Er zit geen ruimte tussen. Met een open manier van monteren zit er een klein beetje ruimte tussen de rabat delen. Houtprofielen van gesloten gevelbekleding overlappen elkaar. Een aantal voorbeelden van open- en gesloten profielen die geschikt zijn voor verticaal gebruik zijn:

 • Sponningplanken
 • Halfhouts Rabat (enkel verticaal te plaatsen op droge plekken)
 • Thermisch enkel, dubbel en triple
 • Rhombusprofiel

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna