• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Hoekprofielen

Een hoekprofiel of ook wel muurprofiel genoemd. Wat is dit nou eigenlijk? Het komt dikwijls voor dat een paal niet tegen een huis geplaatst kan worden door de fundering. Dan is een hoekprofiel een ideaal product om tegen de muur te plaatsen. Hiermee bevestig je de eerste onderplaat.

Een hoekprofiel zet je niet alleen voor het versterken van een hoek, maar ook de afwerking ziet er mooier uit. Een hoekprofiel is gemaakt van aluminium. Aluminium is niet alleen een zeer sterk product maar ook nog eens licht in gewicht. Naast dat hoekprofielen worden gebruikt in de meest moderne schutting voor een mooie afwerking, gebruikt men deze ook voor de afwerking van meubels.

 

Hoekprofielen bij een houtbeton schutting

Houtbeton schuttingen worden altijd geplaatst met een onderplaat waar uiteindelijk het tuinscherm boven wordt geplaatst. Zo is het mogelijk dat er geen speciale hoekpalen aanwezig zijn of dat er te weinig ruimte is om een paal te plaatsen. Door middel van deze hoekprofielen is het toch mogelijk om het tuinscherm te plaatsen. Deze dienen dan ter verbinding van de hoekprofielen. Voor het bevestigen van de hoekprofielen in beton raden we aan om slagpluggen te gebruiken. Wanneer deze in een houten oppervlakte geplaatst worden heb je houtschroeven nodig voor een optimale stevigheid.

Afwerken van gevelbekleding

Hoekprofielen zijn gemaakt om de randen van een vlonder of gevelbekleding mee af te werken. Naast de mooie uitstraling beschermt het ook de hoeken van de gevel. Ook is het een extra hulp tegen het water da anders onder de dakbedekking komt. Kortom hoekprofielen hebben meerdere functies maar moeten wel goed bevestigd worden.

Hoekprofielen bevestigen

Aluminium profielen en hoekprofielen zijn erg makkelijk om te bevestigen. Zo kun je deze lijmen met EPDM lijn bijvoorbeeld. De EPDM lijm is waterdicht, zo voorkom je dat de hoekprofielen gaan rotten. Allereerst zorg je dat de oppervlakte mooi droog is en dan breng je de lijm aan op de dakbedekking. Vervolgens zorg je ervoor dat je de profielen er stabiel op klikt en de schroeven erin draait. Voor het beste resultaat zorgt u ervoor dat u elke 50CM ongeveer een schroef plaatst. Met onze speciale zelftappers hoef je niet te boren. De schroef gaat in een keer door de aluminium plaat.

Heeft u, net als wij, oog voor detail? Wij leveren uw hoekprofiel in de gewenste RAL kleur.

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met Klarna