Voor een WOW-effect in je tuin

Winkelwagen (0)
 
  • Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom
  • Bezorging door heel Nederland

Het beste van 2 werelden? Ga dan voor een hout beton schutting!

woensdag, 27 mei 2020

 

Wilt u graag een warme, sfeervolle, houten schutting maar heeft u ook de behoefte aan een stoere en robuuste uitstraling? Kies dan voor een hout beton schutting en sla twee vliegen in 1 klap! Als dé specialist in gespoten tuinhout zien wij verschillende tuintrends voorbijkomen, maar de hout beton schutting is er 1 die wel zeer geliefd is. Daarnaast is beton natuurlijk erg duurzaam, maar met een betonnen onderplaat bescherm je het hout doordat het niet meer in aanraking komt met de grond. Zo gaat je schutting langer meer en is het nog duurzamer!

Nu kun je een hout beton schutting op 2 manieren realiseren; met blokhutprofielen (losse planken) of een compleet tuinscherm tussen de betonnen palen. 

 

 

 

Tuinscherm

Heb jij ene mooi tuinscherm gevonden en wil je hier graag een complete schutting van maken? Dan heb je de keuze om ze aan houten palen of beton palen te bevestigen. Deze palen hebben gaten waarin je de schermen kan bevestigen, maar let op! niet alle schermen passen hierdoor automatisch. Daarnaast kan je ervoor kiezen om de schermen tussen betonnen sleufpalen te bevestigen. Voor de afwerking plaats je nog een afdekkap of afdeklat boven op de schutting. Dit zorgt niet alleen voor een mooie afwerking maar heeft ook als voordeel dat het regenwater niet op je houten scherm blijft liggen. Hierdoor kan er van bovenaf geen water in je schutting trekken, blijft het hout beter beschermt en ben je duurzaam bezig. 

 

Betowood met blokhutprofielen

Nu zijn vrijwel alle hout beton schuttingen erg mooi, maar wij zijn persoonlijk echt fan van de Betowood schuttingen. Deze schuttingen zijn gemaakt van een combinatie tussen Douglas lariks blokhutprofielen en beton. De blokhutprofielen, ook wel stapelprofielen genoemd, kan je zeer gemakkelijk horizontaal op elkaar stapelen in de bijbehorende Betowood sleufpalen. Deze Betowood palen zijn onderin extra breed voor de betonplaat/onderplaat, en vervolgens smaller om de blokhutprofielen strak te laten aansluiten. Voor de perfecte afwerking kies je voor een afdekregel met sponning bovenop, zodat het blokhutprofiel naadloos aansluit op de afdekregel en er zo geen water blijft liggen of kan doordringen. Met deze schutting en zijn horizontale planken heb je gegarandeerd 100% privacy en een schutting die wel tegen een flinke stoot kan! 

 

Wat heb je nodig voor de perfecte Betowood schutting?

Voor het creëren van een Betowood schutting heb je de volgende onderdelen nodig:

Het bouwpakket van de blokhutprofielen bevat planken met een afmeting van 28x195x2200mm en wordt geleverd inclusief afdekregel met sponning. De palen hebben een afmeting van 115x115x2780. In zijn geheel wordt de schutting dan 115x2240x1850 mm (DxBxH)

 

Gekleurde schutting

We zien tegenwoordig steeds meer kleur in onze tuinen en Wood and Colors is gespecialiseerd in gekleurd tuinhout. In onze eigen spuiterij worden de tuinhoutproducten met veel zorgvuldigheid gespoten in iedere gewenste kleur. Momenteel hebben we de Betowood bouwpakketten standaard verkrijgbaar in de kleuren; ongekleurd, zwart, antraciet, wit en naturel. Mocht u geïnteresseerd in andere kleuren, neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085-0430080 en dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden! Daarnaast zijn ook de Betowood palen verkrijgbaar in antraciet of wit/grijs. U hoeft uw schilderwerk dus niet zelf uit te voeren en u kunt hem geheel naar wens bij ons samenstellen!