Voor een WOW-effect in je tuin

Winkelwagen (0)
 
  • Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom
  • Bezorging door heel Nederland

Schutting decoratie, verven in eigen kleur

woensdag, 29 september 2021

Een open tuin, of inkijk van de buren? Lekker even privé in je eigen tuin zitten is heerlijk en brengt rust. Een schutting of toch planten? Tuinafscheidingen kunnen zorgen voor een mooie structuur in een tuin. Het is altijd fijn om te kunnen relaxen in de tuin. Maar als je optimaal van je tuin wilt genieten komt er wel wat werk bij kijken. Of het nu gaat om het vervangen of onderhouden van jullie schutting tot aan het wieden en maaien van het groen! Misschien is een geheel nieuw ontwerp voor een stralende look ook een goed idee. In deze blog een aantal leuke tips en tricks om jouw tuin een nieuwe uitstraling te geven!

Breng jouw tuin naar een hoger niveau met de juiste tuinafscheiding

Om maar te beginnen, een schutting is een element in een tuin dat vaak over het hoofd wordt gezien. Om een schutting van het rijk naar de praktijk te brengen is een aardige klus! De belangrijkste functie reden van een omheining of beschutting is voor de meeste mensen om de ene tuin van de andere te scheiden. Een handige grens die we allemaal respecteren. De kracht van zo’n schutting mogen we niet onderschatten. Een schutting is namelijk wel een van de belangrijkste aspecten in een tuin. Het type schutting of het materiaal dat er gebruikt wordt kan de uitstraling van uw tuin enorm beïnvloeden. Je kunt kiezen voor een zogenoemde “douglas schutting” die erg populair is momenteel. De populariteit heeft het hout te danken aan haar duurzaamheid en mooie uitstraling en is zeer bestendig tegen houtrot. Als dit niet bij je past en je liever kiest voor een geïmpregneerde schutting kan dat ook. Geïmpregneerd hout maakt de levensduur van je schutting langer dan van onbehandeld hout. Voor meer informatie over verschillende schuttingen klik hier. 

Hoe zorg ik voor een nieuwe look in mijn tuin?

Je zou jullie huidige of nieuwe houten schutting kunnen vernieuwen met mooie beits-kleuren . Uiteraard is de look van de tuin belangrijk maar de duurzaamheid evengoed. Kies niet voor gewoon verven maar gebruik een beits. De beitsen bij Wood and Colors hebben allemaal een minimale duurzaamheid van 5 tot 7 jaar, afhankelijk van de kleur en ondergrond, en hoeven gemiddeld pas na 7 jaar te worden bijgewerkt.

Frisse uitstraling op de tuinschutting

Voor een frisse uitstraling probeer een ombre-effect te creëren door meerdere kleuren uit dezelfde verf familie te kiezen. Bij Wood and Colors hebben ze bijvoorbeeld een mooi kleurenpalet van een neutrale, wit en zandkleur. Dit zijn kleuren die zorgen voor rust in de tuin. Dit is een basis waarbij je met verschillende planten of attributen zelf de tuin wat drukker kunt maken. 

Trots op je tuin - Alle tuin decoratie laten opvallen?

Creëer een opvallende look door twee donkere tinten beits te kiezen - bijvoorbeeld Zwarte beits NHC Timberstain of Antraciet NHC Timberstain zodat je kan pronken met felgekleurde meubels en bloemstukken voor de donkere achtergrond.  Door de donkere achtergrond komen de losse elementen beter tot hun recht. De iets lichtere tint zal weer een ruimtelijke uitstraling geven. Wanneer je er voor kiest om zelf je tuin te verven is het van belang dat je een goede rol schilderstape hebt om een scherpe lijn tussen de scheidslijn te krijgen.

Je kunt er ook voor kiezen om de schuttingen in de door jullie gewenste kleur af te laten leveren. Bij Wood and Colors is het complete assortiment verkrijgbaar in iedere gewenste RAL kleur. Je kan dus bovenstaande samenstelling kant en klaar bestellen!

Natuurlijke tuin

Als je niet wilt dat je tuinhek opvalt met felle kleuren, gebruik dan een laag groene tint. Een serene tint groen helpt om het tuinhek te camoufleren in het gebladerte. Je kan kiezen voor klimmers of klimplanten. Dit zijn planten die van nature op verticale structuren groeien zoals kliffen of muren. Ideaal voor een schutting met een lichtgroene achtergrond. Daarnaast is het een aangename plant. Deze plant zorgt namelijk ook voor veel schaduw en beschutting als je lekker privé wil zitten.

Bourgondische tuin

Gebruik je schutting als onderdeel van een mooie buitenkeuken. Neem je  barbecueën net zo serieus als de buitenkeukens in het heerlijke Spanje bijvoorbeeld? Door je keuken tijdens de mooie weer maanden naar de tuin te verplaatsen en de schutting te gebruiken als een handige plek om de snuisterijen op te bergen die je nodig hebt. Hang keukengerei dicht bij waar de culinaire actie plaatsvindt. Dit samen met een rek voor al je favoriete kruiden en sauzen. Je zou zelfs een klok op de ‘schutting muur’ kunnen plaatsen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je hamburgers en steaks niet gecremeerd worden.

Landelijke tuin

Geef uw tuin een landelijke uitstraling met een mooie geweven wilgentak bijvoorbeeld. Verbeter de look door vintage fruitdozen en opgestapelde kratten. De kratten kan je tevens gebruiken als open opbergplanken. Je zou er ook voor kunnen kiezen om er bloempotten in te zetten, een leuke gieter of regenlaarsjes. Denk hierbij ook weer goed na over de kleur van de schutting zodat het een mooi geheel wordt. Terracotta kleuren zijn erg in de mode als het gaat om een landelijke tuin. Wood and Colors kan de schutting pan klaar laten samenstellen in de door jullie gewenste kleur!

Kleuren op de tuin schutting die de tuin ruimtelijker maken - Welke kleur past er in mijn tuin?

Lichtere, koelere verfkleuren, zoals lichtblauw bijvoorbeeld zijn een geweldige optie voor kleine tuinen omdat ze een ruimer gevoel geven. Over het algemeen reflecteren lichtere kleuren meer maar een vleugje blauw voegt ook weer diepte toe waardoor de tuin groter aanvoelt. Wel belangrijk om te weten is dat een blauwe schutting vooral goed bij een neutraal gekleurde omgeving past. Ook de tuinmeubels het liefst in een neutrale kleur. Dit omdat het een luxe en eigentijdse uitstraling geeft aan de tuin.

Crème kleurige tuin

Een crèmekleurige of gebroken witte schutting verf kleur zorgt voor een helder en luchtig gevoel dat op natuurlijke wijze de illusie vormt van een grotere tuin. Terwijl het verder een traditionele en elegante look creëert, zal een crèmekleurige verf de ideale achtergrond vormen voor uw bloemen en planten door hun kleuren te laten opvallen. Gebruik hierbij veel gekleurde planten. Het is ook een geweldige verf optie om licht in je tuin te reflecteren, waardoor de ruimte niet alleen groter aanvoelt, maar ook bijdraagt aan de rustige sfeer.

Koel grijs

Door je schutting in een koele grijze kleur te schilderen of laten schilderen, tover je de buitenruimte om in een stijlvol, modern paradijs. Grijs is een veelzijdige kleur die goed matcht bij alle verschillende stijlen en materialen schutting.

De basis van het kleurenpalet in een tuin is dus erg bepalend. Bij Wood and Colors is er niet alleen een breed scala aan verf en de juiste beits voor op de schutting. Wood and Colors heeft ook een breed aanbod geschilderde tuinproducten. Denk hierbij aan een veranda of bijvoorbeeld een blokhut. Ook deze producten schilderen we uiteraard in jouw gewenste kleur. Alle aangeboden tuinproducten zijn van hoge kwaliteit en worden snel geleverd.

Begint het te kriebelen en wil je ook een prachtige tuin switch? Kijk op onze website of neem gerust contact met ons op!