Voor een WOW-effect in je tuin

Winkelwagen (0)
 
 • Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom
 • Bezorging door heel Nederland

Lariks houtLariks hout wordt in de tuin en om het huis veel gebruikt voor het maken van een overkapping, tuinhuis, schutting, tuinhuis of vlonder. Op deze pagina vind je alle informatie, tips en adviezen voor het toepassen van larix.

Larikshout kopen

In onze tuinhout webwinkel hebben we Larikshout in alle kopmaten, lengtes, profielen en kleuren. Larix hout kopen doe je dus bij Wood and Colors. Het is een houtsoort die breed inzetbaar is in de tuin.

In ons assortiment vind je:

 

Lariks hout behandelen


Veel mensen vragen zich af "Moet ik Lariks behandelen of niet?". Hoewel Larik hout een duurzaamheid kent van 10-15 jaar (duurzaamheids klasse III) en dus minder snel verkleurd en verweerd dan hout uit duurzaamheidsklasse IV en V (vuren, grenen, berken, populier) wordt aanbevolen, net als bij al het hout dat buiten wordt toegepast, snel te beshandlene tegen zon en neerslag. Deze weersinvloeden versnellen namelijk het verouderingsproces en daarmee het verkleuren. Ook helpt een goede behandeling tegen schimmelvomring en houtrot.

 

Veel verkocht & Populair


Ronduit het meest verkocht zijn onze planken en balken van lariks hout. Of je nou een schutting, wand, vloer of overkapping wilt maken in je tuin. Bij Wood and Colors kun je Lariks planken kopen in allerlie kopmaten, lengtes en kleuren. Deze planken kun je vervolgens bevestigen aan een constructie met palen. Om er zo een lariks schutting of wand van te maken. In ons assortiment Douglas Lariks vind je ons aanbod en kun je Lariks palen kopen in elke kleur die je wenst.

Lariks rabatdelen

Ook hebben we een ruim aanbod van Lariks rabatdelen. Dat zijn geprofileerde planken waar bijvoorbeeld een prachtige lariks schutting, wand of gevel mee kunt maken. Erg stijlvol en veel gevraagd is ons Lariks zweeds rabat, bekend van de schuin aflopende zichtzijde. Voor wanden van overkappingen en buitenverblijven, maar ook voor als je een lariks schutting zelf maken wil, zijn onze Lariks blokhutprofielen zeer geschikt.

 

Lariks Douglas hout


Larikshout, ook wel larix hout en lork genoemd, is net als Douglas hout een uit Nood en West Europa afkomstige naaldhoutsoort. De houtsoorten worden vaak door elkaar gebruikt omdat ze qua technische eigenschappen en toepassingmogelijkheden weinig van elkaar verschillen. Maar het hout zichtbaar zeker verschillend.

Lariks is minder stabiel dan Douglas. Zo ook harder en taaier. Douglas kenmerkt zich verder door een recht draadverloop, daar waar Lariks meer warrig is. Ook qua kleur zijn ze verschillend. Douglas is met zijn zacht rode/roze kleur warmer dan het meer geel kleurige Lariks.

De voordelen nog even opgesomd

 • Divers assortiment lariks tuinhout
 • Wij bieden onder andere planken, balken, palen, schaaldelen, rabatdelen, Zweeds rabat
 • Kwaliteitshout van Europese herkomst
 • Wij schilderen het larix hout voor je
 • Hoogwaardige industriële verf die het hout beschermt
 • Een volkomen egaal schilderresultaat
 • Korte levertijden

Een selectie van ons aanbod Lariks hout producten: