• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Halfhouts Rabat Douglas Zwart 18×145

Halfhouts Rabat Douglas Zwart 18×145

Levertijd: ca. 3 weken

Prijs vanaf:

Vanaf:3,83

Artikel: PARENT1818100.1

Afmetingen:

Lengte (mm) Stuks / m2 Prijs p/s Aantal
1000 6,90 3,83
2000 3,45 7,66
3000 2,30 11,49
4000 1,72 15,32
5000 1,38 19,15
Uw eigen aangepaste lengte toevoegen
0,00
Nog een aangepaste lengte toevoegen

Totaalprijs:

0,00

 • Logo Ideal
 • Logo Paypal
 • Logo Bancontact
 • Klarna
 • Logo Mastercard
 • Logo Visa
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna

Halfhouts Rabat Douglas Zwart 18×145

Kleur Zwart
Lengte 1000, 2000, 3000, 4000, 5000

Lariks Douglas Halfhouts Rabat 18x145x1000 zwart

 

Kleur: Zwart
Dikte: 18 mm
Breedte: 145mm (werkende breedte 130mm)
Lengte: 1000mm
Houtsoort: Lariks Douglas
Keurmerk: PEFC
Bewerking: terug gedroogd,geschaafd, zichtzijde fijn bezaagd

 

Dit Lariks Douglas Halfhouts rabat staat voor A-kwaliteit en duurzaamheid (duurzaamheidsklasse 3-4). De fijn bezaagde zichtzijde is licht ruw. Dat geeft je muur of wand een mooie natuurlijke uitstraling. Douglas hout heeft bovendien een warme uitstraling. Halfhoutsrabat is een gewild product voor het zelf maken van overkappingen en buitenverblijven.

Deze Douglas Lariks plank met halfhouts profiel wordt voor allerlei houtbouw projecten gebruikt en is uitermate geschikt voor:

 • gevelbekleding/muurbekleding van woningen, schuren of bijgebouwen
 • wandbekleding in overkappingen en buitenverblijven

 

Kenmerken

Qua prijs is dit halfhout rabatdeel van Douglas Lariks hoger dan de vuren of grenen varianten. Maar daarvoor krijg je dan ook een stukje kwaliteit terug. Namelijk én een langere levensduur én een mooiere look & feel.

De warme uitstraling van Lariks Douglas hout is veel geprezen. Het is niet voor niets een populair houtprofiel voor het zelf maken van een overkapping of buitenverblijf. Let op! Douglas Lariks hout verkleurt, net als alle andere houtsoorten. Wil je blijvend van een mooie houtkleur genieten, kies dan voor op kleur gespoten halfhout rabat planken.

Het rabathout is kernvrij gezaagd, dit vermindert de kans op scheuren. De fijnbezaagde zichtzijde geeft de rabat profielen een mooie, robuuste uitstraling.

De halfhouts rabatdelen zijn bedoeld voor horizontaal gebruik. Door de rondingen ontstaat een betere afwatering, belangrijk voor de levensduur van de uiteindelijke houtconstructie. Daarnaast kan je het rabat hout verdekt vastspijkeren; spijkers en schroeven blijven zodoende uit zicht, wat resulteert in een strakkere afwerking.

Ook verkrijgbaar in de lengtemaat 4 meter en 5 meter.

 

Gekleurde planken

Wood and colors is expert in het vakkundig kleuren van hout. De gekleurde halfhout rabatplanken worden in onze eigen verfspuiterij van alle zijden dubbel gespoten (2x rondom) met kleurvaste beits (200 gr/m2). De techniek die gebruikt wordt is de spuitborstel techniek. Met deze techniek wordt de beitsverf in het hout geborsteld. Hierdoor krijgt het hout de beste hechting en indringing van de verf.

Door planken te gebruiken die met deze methode gespoten zijn voorkom je dat gedeelten onbehandeld hout na verloop van tijd weer zichtbaar worden. Als je eerst de planken monteert en ze daarna pas gaat schilderen kan het dus gebeuren dat door uitzetting of krimpen delen zichtbaar worden die niet behandeld zijn.

Ga je voor kleur, dan ga je voor duurzaamheid. De planken die behandeld zijn gaan langer mee dan onbehandelde planken. Je verfraait dus niet alleen het hout, je verduurzaamt ook door te kiezen voor een gespoten product.

 

Duurzaamheid en kwaliteit

Deze planken zijn voorzien van het PEFC keurmerk. Hiermee draag je bij aan het behouden van onze wereldwijde bossen door verantwoord bosbeheer.
Ook is Wood and Colors in het bezit van het KOMO-keurmerk. Dit certificaat heeft betrekking op het spuitproces. Hiermee wordt aangetoond dat aan alle voor ons geldende wet- en regelgeving wordt voldaan.

 

Tips voor wandconstructie met halfhout rabat

 • houd bij het uitrekenen van de benodigde hoeveelheid planken rekening met de werkende breedte. De planken vallen namelijk over elkaar, waarmee de totale breedte niet meer van toepassing is
 • bepaal vooraf hoever van de kant je de schroeven/spijkers aanbrengt, zodat de volgende plank de schroeven/spijkers afdekt
 • voor een langere levensduur en een mooiere afwerking gebruik je aan de onderkant van je wand een betonrand
 • voor een stevige constructie plaats je om de 40 cm een balk waaraan je de planken bevestigd
 • leg de planken niet te strak op elkaar, maar houd enkele millimeters tussenruimte. Zowel tussen de lange zijden als tussen de kopse kanten. Hout moet kunnen werken

 

Meer informatie

Voor vragen en aanvullende informatie staan we je graag te woord. Je kunt bijvoorbeeld onze chat gebruiken (rechtsonder in je scherm) voor direct contact. Of maak gebruik van ons contactformulier. Gewoon bellen kan ook op nummer 085-0430080.

Helpdesk

Klantenservice

Neem gerust contact op met onze klantenservice indien jij vragen hebt. Via info@woodandcolors.nl of 085 – 043 00 80.

Wees de eerste om “Halfhouts Rabat Douglas Zwart 18×145” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Halfhouts Rabat Douglas Zwart 18x145x1000

Halfhouts Rabat Douglas Zwart 18×145

Prijs vanaf: 3,83

Bestellen