• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Grijs

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Grijs

Levertijd: ca. 2 weken tot 3 weken

Prijs vanaf:

Vanaf:3,60

Artikel: PARENT1010201.3

Afmetingen:

Lengte (mm) Stuks / m2 Prijs p/s Aantal
1000 6,90 3,60
2000 3,45 7,20
3000 2,30 10,80
4000 1,72 14,40
Uw eigen aangepaste lengte toevoegen
0,00
Nog een aangepaste lengte toevoegen

Totaalprijs:

0,00

 • Logo Ideal
 • Logo Paypal
 • Logo Bancontact
 • Klarna
 • Logo Mastercard
 • Logo Visa
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Grijs

Kleur Grijs
Lengte 1000, 2000, 3000, 4000

Lariks Douglas Grijze Potdekselplank

Kleur: grijs
Dikte: 10-20mm
Breedte: 145mm (werkende breedte 127mm)
Lengte: 1000mm

Houtsoort: Lariks Douglas
Keurmerk: KOMO, PEFC, duurzaamheidsklasse III
Bewerking: terug gedroogd, zichtzijde fijn bezaagd

Met deze grijze Zweeds rabat potdekselplanken creëer je prachtige wanden, bijvoorbeeld voor je tuinhuis, carport of kapschuur. De planken zijn ook bij uitstek geschikt voor gevelbekleding en gevelbetimmering. Heel trendy is het gebruik van deze plank voor het maken van een schutting.

Kenmerken

Dit Zweedse rabat grijs is van Lariks Douglas hout. In vergelijk tot vurenhout bijvoorbeeld gaat deze houtsoort lang mee. Doordat de plank behandeld is met een beitsachtige verf, wordt de levensduur eveneens verlengd. Lariks Douglas wordt gezien als duurzaam, sterk en veerkrachtig hout.

Door het profiel zijn de planken vrij gemakkelijk te monteren. Door de overlappende profielen wordt er gezorgd voor een goede afwatering, hierdoor kan er moeilijk vocht in de planken dringen, wat de levensduur van je wand, gevel of schutting aanzienlijk bevordert.

Dit grijze Zweeds rabat is uitstekend te gebruiken voor:

 • wandbekleding voor tuinhuizen, carports, kapschuren e.d.
 • dichte schuttingwanden (veel privacy)
 • bloembakken

Deze potdekselplank is 3 meter lang, is 14,5 cm breed, en heeft een oplopende dikt van 10 tot 20 mm.
Ook verkrijgbaar in lengtemaat 4 meter en in kopmaat 12-25 x 195 mm. Ben je op zoek naar lengtemaat 5 meter, dan ben je gebonden aan onze 19,5 mm brede variant.

Gekleurde planken

Ook jouw tuinhuis of schutting kan wat kleur(accenten) gebruiken. Wood and Colors is de eerste webshop die alle tuinhoutproducten in alle gewenste kleuren. Heb je al inspiratie opgedaan in de shop? Bekijk bijvoorbeeld eens onze stoere, trendy zwarte Zweedse rabat plank. Of de warme, in Scandinavië veel gebruikte, rode potdekselplank?

Kies je voor gekleurd hout dan creëer je niet alleen een kleurrijke, persoonlijke tuin; je verduurzaamt ook je houtproducten. Door onze behandeling met een beitsachtig verfsysteem gaat het product aanzienlijk langer mee. Wil je de voordelen van een behandeld product, maar toch genieten van een typische houtkleur? Kies dan bijvoorbeeld voor ons naturel kleurige Zweeds  rabat.

Professioneel geverfd

Al ons rabathout wordt met veel zorgvuldigheid gecoat in onze eigen spuiterij. Alle spuitwerkzaamheden vinden plaats onder gecontroleerde omstandigheden. Denk hierbij aan:

 • klimaatbeheersing (constante temperatuur van minimaal 15 graden)
 • constante luchtbevochtiging en luchtverplaatsing voor de beste houtdroging
 • controle van laagdikte van de aangebrachte verf
 • controle van vochtigheid van het hout

Het rabathout wordt gespoten in een universeel beitsachtig verfsysteem. Hierdoor is het overschilderbaar in alle gewenste verfsystemen en/of verfsoorten. Zodra het hout aan onderhoud toe is heb je de keuzevrijheid uit iedere verfsoort.

De planken worden altijd twee keer rondom behandeld en dus twee maal gespoten. De eerste behandeling geschiedt machinaal middels een spuitborsteltechniek. Voor de licht ruwe planken is dit bij uitstek de beste behandeling en wel omdat de planken ook bij de ruwe delen een goede indringing van de beits krijgen. Dat levert een goede beschermende laag op en een optimaal fraaie afwerking.

De tweede laag geschied door middel van een machinale spuitmethode, waarmee we een perfecte laagdikte aanbrengen op het hout. Er zijn in Nederland maar weinig bedrijven die beide behandelingen tegelijk kunnen aanbieden. Met onze werkwijze bieden we dan ook de beste kwaliteit gespoten hout.

Let op; de dubbele spuitmethode inclusief borstelmethode is duurzamer en beter voor het hout dan standaard dompelen met impregneermiddel, een type behandeling die je geregeld tegenkomt in de tuinhout branche.

Duurzaamheid en kwaliteit

Ons Lariks Douglas is PEFC-gecertificeerd (afkomstig uit duurzaam beheerde bossen) en kent duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbehandeld gemiddeld 15 jaar mee gaat. Ter vergelijking; onbehandeld vurenhout (=duurzaamheidsklasse 5) gaat bijvoorbeeld slechts 5 jaar mee.

Een belangrijk pluspunt van Lariks Douglas is dat het kernhout hars bevat, wat op den duur gaat verharden. Wat op zijn beurt weer rotting en schimmelvorming tegen gaat.

Weet dat onbehandeld Lariks Douglas na een aantal jaren vergrijst. Geniet je liever nog langer van je houtconstructie, en van een mooie kleur die je tuin blijvend verfraaid? Kies dan voor Lariks  Douglas planken in je gewenste kleur.

Meer informatie?

Voor vragen en aanvullende informatie staan we je graag te woord. Je kunt bijvoorbeeld onze chat gebruiken (rechtsonder in je scherm) voor direct contact. Of maak gebruik van ons contactformulier. Gewoon bellen kan ook op nummer 085-0430080.

Helpdesk

Klantenservice

Neem gerust contact op met onze klantenservice indien jij vragen hebt. Via info@woodandcolors.nl of 085 – 043 00 80.

Wees de eerste om “Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Grijs” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Potdekselplank Zweeds Rabat 20x145x1000 Grijs

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Grijs

Prijs vanaf: 3,60

Bestellen