• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Zwart

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Zwart

Levertijd: ca. 2 weken tot 3 weken

Prijs vanaf:

Vanaf:2,88

Artikel: PARENT1010201.1

Afmetingen:

Lengte (mm) Stuks / m2 Prijs p/s Aantal
1000 6,90 2,88
2000 3,45 5,76
3000 2,30 8,64
4000 1,72 11,52
Uw eigen aangepaste lengte toevoegen
0,00
Nog een aangepaste lengte toevoegen

Totaalprijs:

0,00

 • Logo Ideal
 • Logo Paypal
 • Logo Bancontact
 • Klarna
 • Logo Mastercard
 • Logo Visa
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Zwart

Kleur Zwart
Lengte 1000, 2000, 3000, 4000

Zweeds Rabat Potdekselplank Lariks Douglas Zwart

Kleur: zwart
Dikte: 10-20mm
Breedte: 145mm (werkende breedte 127mm)
Lengte: 1000mm

Houtsoort: Lariks Douglas
Keurmerk: KOMO, PEFC, duurzaamheidsklasse III
Bewerking: terug gedroogd, zichtzijde fijn bezaagd

Met deze zwarte Zweeds rabat potdekselplanken creëer je de meest fraaie wanden, muren en gevels.  Zwart is helemaal in de laatste jaren, en wordt alleen maar populairder. Daarnaast geven de schuin aflopende profielen een erg fraai afgewerkt geheel. De zwarte potdekselplanken zijn bovendien zeer geschikt voor het maken van solide, dichte schuttingwanden. Optimale privacy gegarandeerd, en de zwarte kleur contrasteert erg mooi met het groen in je tuin.

Kenmerken

Het meest in het oog springend is natuurlijk de stoere, trendy zwarte kleur. Professioneel gespoten (lees hieronder meer over de spuittechniek) in onze eigen spuiterij. En daarmee niet alleen fraai ogend maar ook verduurzaamd.

Verder zijn de schuine zichtzijde en de uitsparing aan de dikste (onder)kant kenmerkend voor dit Zweeds rabat zwart. Dit profiel maakt dat de planken heel eenvoudig over elkaar te schuiven zijn. De overlappende profielen geven optisch een mooi plaatje. Ander groot voordeel van dit profiel is dat ze zorgen voor een goede afwatering, waardoor de planken lang mee gaan.

Dit zwarte Zweeds rabat is uitstekend te gebruiken voor:

 • wandbekleding voor tuinhuizen, carports, kapschuren e.d.
 • dichte schuttingwanden (veel privacy)
 • bloembakken

Deze zwarte potdekselplank heeft een kopmaat van 10-20 mm dik, een breedte van 145 mm. Ook te verkrijgen in kopmaat 12-25×195 mm. De lengte bedraagt 3 meter, maar we hebben ook de 4 meter variant in ons assortiment. Wil je planken met een lengte van 5 meter gaan gebruiken? Dan ben je gebonden aan een afwijkende kopmaat, te weten de onze 12-25 x 195 mm variant.

Het Zweedse rabat zwart is van Lariks Douglas hout, één van de duurzaamste houtsoorten uit Europa. Vurenhout gaat bijvoorbeeld veel minder lang mee. Fijne eigenschappen van dit hout zijn verder dat het erg sterk en veerkrachtig is.

Gekleurde planken

Het gebruik van kleur is erg bepalend voor je interieur. Binnenshuis wordt er al jarenlang gewerkt met kleur. Waarom ook niet buiten meer kleur gebruiken door te kiezen voor gecoat hout? Betrek buiten bij binnen door het kleurgebruik van binnen, ook buiten door te voeren en (hier en daar) gekleurde elementen aan je tuin toe te voegen.

Wood and colors is expert op het gebied van vakkundig coaten van houtproducten. Door te kiezen voor gekleurd hout zorg je niet alleen voor een kleurrijke, persoonlijke tuin, je verduurzaamt ook je houtproducten. Door onze behandeling met een beitsachtig verfsysteem gaat het product aanzienlijk langer mee dan dezelfde onbehandelde variant.

Professioneel geverfd

Al ons rabathout wordt met veel zorgvuldigheid gecoat in onze eigen spuiterij. Alle spuitwerkzaamheden vinden plaats onder gecontroleerde omstandigheden. Denk hierbij aan:

 • klimaatbeheersing (constante temperatuur van minimaal 15 graden)
 • constante luchtbevochtiging en luchtverplaatsing voor de beste houtdroging
 • controle van laagdikte van de aangebrachte verf
 • controle van vochtigheid van het hout

Het rabathout wordt gespoten in een universeel beitsachtig verfsysteem. Hierdoor is het overschilderbaar in alle gewenste verfsystemen en/of verfsoorten. Zodra het hout aan onderhoud toe is heb je de keuzevrijheid uit iedere verfsoort.

De planken worden altijd twee keer rondom behandeld en dus twee maal gespoten. De eerste behandeling geschiedt machinaal middels een spuitborsteltechniek. Voor de licht ruwe planken is dit bij uitstek de beste behandeling en wel omdat de planken ook bij de ruwe delen een goede indringing van de beits krijgen. Dat levert een goede beschermende laag op en een optimaal fraaie afwerking.

De tweede laag geschied door middel van een machinale spuitmethode, waarmee we een perfecte laagdikte aanbrengen op het hout. Er zijn in Nederland maar weinig bedrijven die beide behandelingen tegelijk kunnen aanbieden. Met onze werkwijze bieden we dan ook de beste kwaliteit gespoten hout.

Let op; de dubbele spuitmethode inclusief borstelmethode is duurzamer en beter voor het hout dan standaard dompelen met impregneermiddel, een type behandeling die je geregeld tegenkomt in de tuinhout branche.

Duurzaamheid en kwaliteit

Ons Lariks Douglas is PEFC-gecertificeerd (afkomstig uit duurzaam beheerde bossen) en kent duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout gemiddeld 15 jaar mee gaat. Ter vergelijking; onbehandeld vurenhout (=duurzaamheidsklasse 5) gaat bijvoorbeeld slechts 5 jaar mee.

Meer informatie?

Voor vragen en aanvullende informatie staan we je graag te woord. Je kunt bijvoorbeeld onze chat gebruiken (rechtsonder in je scherm) voor direct contact. Of maak gebruik van ons contactformulier.

Helpdesk

Klantenservice

Neem gerust contact op met onze klantenservice indien jij vragen hebt. Via info@woodandcolors.nl of 085 – 043 00 80.

Wees de eerste om “Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Zwart” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Potdekselplank Zweeds Rabat 20x145x1000 Zwart

Potdekselplank Zweeds Rabat 20×145 Zwart

Prijs vanaf: 2,88

Bestellen