• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Thermisch Enkel Rhombus 18×90 Zwart

Thermisch Enkel Rhombus 18×90 Zwart

Levertijd: 4-5 weken

Prijs vanaf:

Vanaf:6,85

Artikel: PARENTT18901.1

Afmetingen:

Lengte (mm) Stuks / m2 Prijs p/s Aantal
1000 11,11 6,85
2000 5,56 13,70
3000 3,70 20,55
4000 2,78 27,40
5000 2,22 34,25
Uw eigen aangepaste lengte toevoegen
0,00
Nog een aangepaste lengte toevoegen

Totaalprijs:

0,00

 • Logo Ideal
 • Logo Paypal
 • Logo Bancontact
 • Klarna
 • Logo Mastercard
 • Logo Visa
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna

Thermisch Enkel Rhombus 18×90 Zwart

Kleur Zwart
Lengte 1000, 2000, 3000, 4000, 5000

Thermisch enkel rhombusprofiel Zwart

Kleur: Zwart

Dikte: 18mm

Breedte: 90mm

 

Lengte: 1000mm

Houtsoort: Thermisch gemodificeerd vuren

Keurmerk: PEFC gecertificeerd, duurzaamheidsklasse 2

Bewerking: Verduurzaamd, terug gedroogd en geschaafd

Een rhombusprofiel is te herkennen aan de ruit vorm van de kopse kant en worden voornamelijk gebruikt voor gevelbekleding en wandconstructies. Binnen de rhombusprofielen heb je enkel rhombus profiel, dubbel rhombusprofiel en triple rhombusprofiel. De enkele variant is de oorspronkelijke variant en vindt zijn toepassing in open gevelbekleding. Tussen de latten blijft dan een open ruimte. Bij enkele rhombusprofielen kan de achterliggende wand- of gevelconstructie goed ventileren of nog licht doorlaten(zoals bij glaspanelen bijvoorbeeld). De planken hebben schuine kanten waardoor er een goede afwatering ontstaat bij zowel horizontaal als verticaal gebruik.

 

Wat is Thermisch gemodificeerd hout?

Thermisch gemodificeerd hout is anders dan onbehandeld vurenhout of Douglas. Thermisch hout ondergaat een zekere warmtebehandeling, tot ongeveer 200 graden, zonder chemicaliën toe te voegen. Deze behandeling brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Door de stoomdruk verdwijnen alle schimmels, ongedierte en ook veel vocht uit het hout;
 • Het hout krijgt een langere levensduur, zo gaat thermisch gemodificeerd vuren van duurzaamheidsklasse 5 naar duurzaamheidsklasse 2; Hier geven wij dan ook 20 jaar garantie op bij bovengronds gebruik;
 • Thermische modificatie verandert de structuur van het hout waardoor het hout lichter in gewicht wordt en meer vormvast;
 • Er komen geen chemische middelen aan dit verduurzaamingsproces te pas, waardoor het ecologisch verantwoord is.

Daarnaast zijn ons thermisch gemodificeerde rabatdelen voorzien van brandklasse D of C. Hiermee voldoet het gevelhout aan de richtlijnen en is het veilig om aan de gevel voor woonhuizen te bevestigen.

 

Waar worden thermisch gemodificeerde rhombusprofielen voor gebruikt?

De thermische gemodificeerde enkele rhombusprofielen worden voornamelijk gebruikt voor open gevelbekleding of wandbekleding. Denk hierbij aan het bekleding van de gevel van een woning, maar ook voor de wandbekleding van een aanbouw zijn ze erg populair. De rhombusprofielen kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden, en soms wordt dit ook gecombineerd. Thermisch gemodificeerd hout heeft vele voordelen zoals hierboven besproken en heeft een hoge duurzaamheidsklasse. Het is 1 van de beste kwaliteitsproducten voor aan de gevel!

 

Gekleurde enkele rhombusprofielen 

Wood and Colors is dé specialist in het op maat kleuren van hout. Ook ons thermisch gemodificeerd hout kan in iedere gewenste kleur professioneel gespoten worden. Wanneer je kiest voor een gekleurde gevel of wand creëer je niet alleen een kleurrijke en persoonlijke gevel, maar verduurzaam je het hout extra. Zo bescherm je het hout beter tegen weersinvloeden, houtrot en schimmelvorming. Wanneer je het gevelhout behandeld met kleur verleng je ook nog eens de levensduur van je houtconstructie. Onze houtproducten zijn overschilderbaar met bouwverven op basis van alkydharsbindmiddel en waterverdunbare acrylaatdispersies. In onze eigen spuiterij worden de profielplanken zorgvuldig behandeld met NHC Timberstain, een kwalitatief hoogwaardige beits die een goede hechting van de verf garandeert. Al onze thermische rhombusprofielen zijn verkrijgbaar in de standaard kleuren zoals zwart, wit, grijs en antraciet, maar ook een specifieke RAL kleur is mogelijk. Ook het combineren van verschillende kleuren behoort tot de mogelijkheden. Qua kleur kan bijna alles bij Wood and Colors!

 

Advies nodig?

Heb je nog vragen of zou je nog graag extra informatie willen ontvangen over bijvoorbeeld de montage? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul ons contactformulier in, stuur een email naar info@woodandcolors.nl of bel ons op nummer 085-0430080. We staan je graag te woord!

Helpdesk

Klantenservice

Neem gerust contact op met onze klantenservice indien jij vragen hebt. Via info@woodandcolors.nl of 085 – 043 00 80.

Wees de eerste om “Thermisch Enkel Rhombus 18×90 Zwart” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Thermisch Enkel Rhombus 18x90x1000 Zwart

Thermisch Enkel Rhombus 18×90 Zwart

Prijs vanaf: 6,85

Bestellen