• Alles voor jouw unieke tuin
 • Alle kleuren mogelijk
 • Persoonlijk service
 • Eigen spuiterij en showroom

Vellingdeel Lariks Douglas 16×110

Vellingdeel Lariks Douglas 16×110

Levertijd: ca. 2 weken tot 3 weken

Prijs vanaf:

Vanaf:2,81

Artikel: PARENT1616100

Afmetingen:

Lengte (mm) Stuks / m2 Prijs p/s Aantal
1000 9,09 2,81
2000 4,55 5,61
3000 3,03 8,42
4000 2,27 11,97
Uw eigen aangepaste lengte toevoegen
0,00
Nog een aangepaste lengte toevoegen

Totaalprijs:

0,00

 • Logo Ideal
 • Logo Paypal
 • Logo Bancontact
 • Klarna
 • Logo Mastercard
 • Logo Visa
 • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
 • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
 • Zeer scherp geprijsd
 • Veilig achteraf betalen met Klarna

Vellingdeel Lariks Douglas 16×110

Kleur Ongekleurd
Lengte 1000, 2000, 3000, 4000

Lariks Douglas Vellingdelen

 

Kleur: ongekleurd
Dikte: 16mm
Breedte: 110mm (werkende breedte 100 mm)
Lengte: 1000mm

Houtsoort: Lariks Douglas (duurzaamheidsklasse III)
Keurmerk: PEFC
Bewerking: kunstmatig gedroogd, geschaafd
Profiel: veer- en groef

 

Deze Lariks Douglas Vellingdelen zijn ideaal voor het maken van vloeren. Daarnaast worden deze splintervrije planken vaak gebruikt voor betimmering van plafonds en dakbeschotten. Ten opzichte van plaatmaterialen geeft dit een mooiere en vooral meer luxe uitstraling.

Een vellingdeel dankt zijn naam aan de schuin afgezaagde hoek, ook wel “velling” genoemd. Het zogenaamde veer- en groef profiel zorgt ervoor dat de delen eenvoudig in elkaar schuiven. Hierdoor creëer je een mooi afgewerkt geheel.

Kenmerken

Deze plank heeft een kopmaat met een dikte van 16 mm en een breedte van 110mm.We hebben zowel 1, 2, 3 en 4 meters in ons assortiment.

De vellingdeel plank is gemaakt van Lariks Douglas hout. Dit is één van de duurzaamste Europese houtsoorten. Vurenhout gaat bijvoorbeeld veel minder lang mee. Bovendien is dit hout erg sterk en veerkrachtig.

Dit glad geschaafde vellingdeel Lariks Douglas is kunstmatig gedroogd, wat betekend dat het geschikt is gemaakt voor afwerking met een beschermende en waar wenselijk gekleurde beits. Daarnaast is het profielen kernvrij gezaagd wat maakt dat het hout goed te bewerken is en niet snel scheurt of splijt.

Gekleurde planken

Op het gebied van kleur is alles mogelijk bij Wood and Colors. Wij zijn de eerste webshop die tuinhout producten levert in al jouw favoriete kleuren. Geef bij het product aan welke kleur je wilt en wij leveren het product vervolgens in de gewenste kleur.

Het gebruik van kleur is erg bepalend voor je interieur. Binnenshuis wordt er al jarenlang gewerkt met kleur. Maar ook het buiten gebruik van kleuren is steeds meer een trend aan het worden. Betrek buiten bij binnen, door gekleurde elementen van binnen aan je tuin toe te voegen.

Wood and Colors is expert op het gebied van vakkundig kleuren van houtproducten. Door te kiezen voor gekleurd hout zorg je niet alleen voor een kleurrijke en persoonlijke tuin. Je verduurzaamt daarnaast je houtproducten. Door onze behandeling met een beitsachtig verfsysteem gaat het product aanzienlijk langer mee dan dezelfde onbehandelde variant.

Wil je de voordelen van een onbehandeld product, maar toch een kleur welke de originele houtkleur het beste benadert? Dan raden we je aan om te kiezen voor dit product in de kleur naturel.

Professioneel geverfd

Al ons rabathout wordt met veel zorgvuldigheid gecoat in onze eigen spuiterij. Alle spuitwerkzaamheden vinden plaats onder gecontroleerde omstandigheden. Denk hierbij aan:

 • klimaatbeheersing (constante temperatuur van minimaal 15 graden)
 • constante luchtbevochtiging en luchtverplaatsing voor de beste houtdroging
 • controle van laagdikte van de aangebrachte verf
 • controle van vochtigheid van het hout

Het rabathout wordt gespoten in een universeel beitsachtig verfsysteem. Hierdoor is het overschilderbaar in alle gewenste verfsystemen en verfsoorten. Zodra het hout aan onderhoud toe is heb je de keuzevrijheid uit iedere verfsoort.

De planken worden altijd twee keer rondom behandeld en dus twee maal gespoten. De eerste behandeling geschiedt machinaal middels een spuitborsteltechniek. Voor de licht ruwe planken is dit bij uitstek de meest geschikte behandelmethode. Dit komt doordat de planken ook bij de ruwe delen een goede indringing van de beits krijgen. Dit levert een goede beschermende laag en een optimaal fraaie afwerking op.

De tweede laag komt tot stand door gebruik van een machinale spuitmethode. Hiermee brengen we een perfecte laagdikte op het hout aan. Wij zijn in Nederland uniek met deze behandelmethode. Met onze werkwijze bieden we je de beste kwaliteit gespoten hout.

 

Let op; de dubbele spuitmethode (inclusief borstelmethode) is duurzamer en beter voor het hout dan standaard dompelen met een impregneermiddel. Een type behandeling die je geregeld tegenkomt in de tuinhout branche

 

 

Duurzaamheid en kwaliteit

Ons Lariks Douglas is PEFC-gecertificeerd en afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Het hout kent een duurzaamheidsklasse 3. Dit betekent dat het hout onbehandeld gemiddeld 15 jaar mee gaat. Ter vergelijking; onbehandeld vurenhout (=duurzaamheidsklasse 5) gaat bijvoorbeeld slechts 5 jaar mee.

Een belangrijk pluspunt van Lariks Douglas is dat het kernhout hars bevat. Dit gaat op den duur verharden, waardoor rotting en schimmelvorming wordt voorkomen.

Houdt er rekening mee dat Lariks Douglas hout na een aantal jaren vergrijst. Geniet je liever nog langer van je houtconstructie en van een mooie kleur die je tuin blijvend verfraaid? Kies dan voor Lariks Douglas planken in je gewenste kleur.

 

Tips

 • vellingdelen zijn ideaal voor het zelf maken van dakbeschotten (voor overkappingen)
 • ook te gebruiken als vloer- en wand (afwerkings) materiaal

 

Meer informatie?

Voor vragen en aanvullende informatie staan we je graag te woord. Je kunt bijvoorbeeld onze chat gebruiken (rechtsonder in je scherm) voor direct contact. Of maak gebruik van ons contactformulier. Gewoon bellen kan ook op nummer 085-0430080

Helpdesk

Klantenservice

Neem gerust contact op met onze klantenservice indien jij vragen hebt. Via info@woodandcolors.nl of 085 – 043 00 80.

Wees de eerste om “Vellingdeel Lariks Douglas 16×110” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Vellingdeel Lariks Douglas 16x110x1000

Vellingdeel Lariks Douglas 16×110

Prijs vanaf: 2,81

Bestellen