• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Wij hebben hout in alle beschikbare RAL kleuren – Wat zijn RAL kleuren precies?

Wood and Colors heeft een eigen spuiterij. In onze spuiterij kunnen wij hout leveren in iedere gewenste RAL kleur. Maar wat zijn RAL kleuren nou precies? Naast dat je de kleuren kunt bekijken op www.ralkleuren.com, vinden wij het leuk om te delen waar RAL voor staat en waar het vandaan komt!

RAL is een Europees kleur afstemming systeem dat kleuren definieert voor verf, coatings en kunststoffen. De RAL-kleurstandaard wordt beheerd door het RAL “ Deutsches Institut für Gütesicherung” und “ Kennzeichnung.” ‘RAL’ is de afkorting van ‘Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen und Gütesicherung’. Deze naam kan in het Nederlands vertaald worden als ‘Nationale Commissie voor Leveringsvoorwaarden en Kwaliteitszorg’.

RAL Klassiek

Heel lang geleden rond 1927 vond de Duitse RAL-organisatie een verf assortiment uit van 40 kleuren. Voor die tijd moesten alle fabrikanten en klanten kleurpaletten met elkaar uitwisselen om een tint te beschrijven. Continu werden verschillende tinten toegevoegd aan de collectie. Rond 1961 waren het zoveel kleuren dat ze de 40 kleuren gingen herzien en wilden ze het assortiment uitbreiden. Vanaf dat moment bestaat het kleurensysteem uit 213 kleuren. Tot op de dag van vandaag hanteren wij deze kleuren. In de jaren zestig kregen de kleuren aanvullende namen om verwarring bij getransponeerde cijfers te voorkomen.

RAL-ontwerp

In 1993 introduceerde RAL een nieuw kleur afstemming systeem, deze kleuren waren afgestemd op de behoeften van architecten, ontwerpers en adverteerders. De RAL Design collectie omvat maar liefst 1.625 kleuren. De kleuren van RAL Classic en RAL Design kruisen elkaar niet en hebben allemaal een eigen twist.

RAL-effect

RAL Effect omvat 420 effen kleuren en als bijzonder hoogtepunt 70 metallic kleuren. Het is de eerste collectie van RAL die gebaseerd is op watergedragen verfsystemen. Er wordt geen gebruik gemaakt van zware metalen materialen zoals lood bijvoorbeeld.

RAL-kunststoffen

RAL Plastics is de kleurstandaard voor kunststoffen delen om te verven. De multifunctionele platen van polypropyleen zorgen voor de best mogelijke vertaling van RAL-lakkleurtinten naar een identieke tint voor kunststof. RAL Plastics P1 bevat de 100 favoriete RAL Classic-kleuren. RAL Plastics P2 toont 200 RAL Design-kleuren als kunststof standaard

Ontzettend breed assortiment aan kleuren. Heeft u toch nog moeite met het kiezen van de juiste tint? Vraag gerust een van onze medewerkers naar advies. Kijk ook gerust even op de website van www.ralkleuren.com waar je alle kleuren kunt vinden.

Nhc Masterphoto 586a4861 018