• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Schutting met klimop

Een schutting met klimop is een echte eyecatcher in je tuin. Ben je op zoek naar een makkelijke manier om groen aan je tuin toe te voegen? Of zoek je een manier om de schutting aan het oog te onttrekken of op te leuken? Dan is klimop een goede manier om dit te bereiken.

 

Waarom klimop gebruiken?

Klimop is ontzettend populair in de Nederlandse tuinen. En dat is niet voor niets. Klimop heeft een aantal goede verkooppunten, wat de plant uitermate geschikt maakt als schutting begroeiing. Ten eerste is klimop het hele jaar door groen. Vaak zijn tuinen in de winter vrij kaal, dus een plant die blijvend groen is, is dan een extra mooi gezicht. In het najaar verschijnen er mooie bloemknoppen in de plant. Vooral in oktober schittert de klimop. Klimop groeit heel snel, dus ook als je de plant klein koopt, zal deze al snel de schutting grotendeels of helemaal bedekken, om zo het beoogde effect te creëren. Ook voor het creëren van privacy is het gebruik van klimop een goed keuze. Aangezien de klimop het hele jaar door groen blijft, heb je het hele jaar de beschutting en de privacy. Klimop is een makkelijke plant in onderhoud. Het groeit heel gemakkelijk en snel. Een schutting met klimop onderhouden gaat zo goed als vanzelf. Eventueel kan je de plant een beetje leiden in de richting waarin jij wilt dat de plant groeit. Het fijne van klimop is, dat het hechtwortels heeft. Dat betekent dat de plant zichzelf hecht aan het oppervlakte waar het aan groeit. Je hoeft de plant dus niet met touw of tie-rips vast te zetten. Ben je op je schutting uitgekeken? Vind je het ontwerp en de uitstraling van je huidige schutting niet mooi meer? Dan is klimop een goede en goedkope manier om de uitstraling van de schutting te veranderen. Een nieuwe schutting kopen is dan niet nodig. Een effectieve en economische oplossing. Daarnaast kan klimop op elke schutting of hekwerk groeien. Al met al, een mooie en groene toevoeging aan je tuin!

Hoe maak je een schutting met klimop?

Een nieuwe schutting met klimop? Er zijn verschillende manier om een schutting te maken waar klimop tegenaan kan groeien. De eerste optie die je hebt is zelf een schutting maken van palen en gaaspanelen. Kies je voor deze optie, dan maak je gaten in de grond, plaats je hier de palen in en zorg je dat deze stevig staan. Aan de palen bevestig je gaaspanelen. De klimop, ook onder de naam Hedera bekend, zet je van te voren in emmers met water, zodat ze helemaal volgezogen zijn voordat je ze in de grond zet. Over de gehele lengte van de schutting graaf je gaten voor de klimop. Vervolgens zet je de klimop in de grond, geef je ze water en maak je het gat weer dicht met aarde. De klimop zet je vast aan de schutting van gaaspanelen met bijvoorbeeld binddraad. Dit hoeft maar eenmalig, als de klimop eenmaal groeien, vinden ze hun eigen weg. Indien nodig, kan je de plant een beetje sturen door ze een bepaalde kant op de leiden. Een andere optie, in plaats van het gebruik van gaaspanelen, is het gebruik van kant en klare tuinschermen die geschikt zijn voor klimop. Niet elk tuinscherm of schutting is hier geschikt voor. Een tuinscherm die hier zeer geschikt voor is, is: https://www.woodandcolors.nl/shop/schuttingen/tuinscherm-royal-louvre

Houthandel Wood and Colors
  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met Klarna