Voor een WOW-effect in je tuin

Winkelwagen (0)
 
  • Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom
  • Bezorging door heel Nederland

Schuttingdelen 

 

Een tuinschutting bestaat uit verschillende onderdelen. Wanneer u op zoek bent naar een schutting is het belangrijk om rekening te houden met welke oppervlakte, het aantal planken en de afwerking van de tuinschutting. Bij ons kunt u uw schutting zelf samenstellen of in iedere gewenste kleur bestellen.

We hebben verschillende soorten schuttingen in ons assortiment. Neem een kijkje in ons ruime assortiment of op de inspiratiepagina’s. Naast een “standaard” houten schutting vind je bij ons onder andere Douglas schuttingengeïmpregneerde schuttingenhout beton schuttingen, hardhouten schuttingen en composiet schuttingen. 

 

Waar bestaat een schutting uit en welke delen heb je nodig?

 

Schutting palen

De balken vormen de ruggengraat van uw tuinschutting. Ze zitten verticaal in de grond. Bij ons in het assortiment kan je kiezen voor houten maar ook betonnen schutting palen. Goed geplaatste palen zorgen voor een stabiel hekwerk. Kijk in ons brede assortiment van schutting palen. 

Houten omheining

Houten omheining palen zijn meestal 4x4 of 3,5x 3,5. De hoogte van de paal is afhankelijk van de hoogte van het hek. (Houd er rekening mee dat de totale hoogte van de paal de hoogte van het hek is plus de hoeveelheid paal die in de grond moet worden begraven.)

Steunpalen

De steunpalen lopen horizontaal van paal naar paal. Ze verbinden zich met elkaar om alle palen op de juiste plek te houden. Tevens zijn dit de palen waaraan de piketten zijn bevestigd. Afhankelijk van de hoogte en stijl van het hek, kunnen er twee of drie steunrails tussen elke set palen lopen.

Piketten

Piketten, ook wel latten of planken genoemd, worden met spijkers of schroeven aan de steunpalen bevestigd. Ze vormen het lichaam van het hek en zijn daarom het meest zichtbare onderdeel van het hekproject.

Afdeklatten

Afdek latten worden gebruikt om bovenop de schutting te plaatsen. Het ziet er fraai uit, maar dient ook nog eens als bescherming. De afdeklat zorgt ervoor dat er geen regenwater tussen het hout van de schutting kan komen en dat het water niet bovenop de schutting blijft liggen. Afdeklatten zijn verkrijgbaar met en zonder sponning, welke geschikt is voor jouw schutting ligt aan hoe je de afdeklat plaatst. Als je hem boven op het hout plaatst is een sponning nodig. Komt de afdeklat boven op de palen? Dan heb je geen sponning nodig. Ook deze kan je bij ons krijgen in verschillende soorten en maten en bovenal, in alle kleuren!

Schutting deur

Tot slot kunnen we ook verschillende schutting deuren leveren. Om de tuinafscheiding mooi en functioneel compleet te maken kan deze op elk door u gewenste plek geplaatst worden.