• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Terrasplanken

Een houten terras aan of bij je huis is een mooie aanvulling op tuin en huis. Heerlijke zomerse avonden, al barbecuend de zon onder zien gaan of in de lente genietend van een kopje koffie op het terras. Een houten terras past in elk seizoen. Het geeft de tuin warmte en uitstraling en tegelijkertijd heeft het een strakke look.

 

Welke terrasplanken kan je gebruiken?

Voor het bouwen van een houten terras kun je qua type planken uit een aantal soorten kiezen. De meeste gebruikte houten planken zijn vellingdelen en vlonderplanken. Deze hebben wij beide in ons assortiment. Terrasplanken worden soms ook aangeduid als dekdelen.

Het verschil tussen deze 2 types planken is tweedelig. Ten eerste zijn vlonderplanken planken zonder groef en messing, deze bevestig je aan de onderbalken en je zorgt dat er ruimte tussen de planken zit. Vellingdelen hebben een schuifsysteem waarmee je de planken aan elkaar vastmaakt. De planken hebben een groef en messing, waardoor ze perfect in elkaar vallen. Het tweede verschil is hoe de bovenkant van de planken eruit ziet. Vlonderplanken hebben, over het algemeen, gefreesde sleuven aan de bovenkant. Dit geeft de plank het welbekende kenmerkende profiel. Vellingdelen zijn meestal glad en zonder profiel aan de bovenkant. Over het algemeen zijn vlonderplanken ook wat dikker dan vellingdelen.

Douglas Lariks

Wij hebben vlonderplanken en vellingdelen gemaakt van Douglas Lariks in ons assortiment. De planken zijn gedroogd en geschaafd. Dit type hout is zeer geschikt voor gebruik buiten in de tuin. Het is makkelijk om te verwerken, want zagen en boren is eenvoudig bij dit type hout. Daarnaast heeft het een mooie, rode kleur en vergrijst deze met de tijd ook mooi egaal. Douglas Lariks is een zacht houtsoort, maar heeft een aantal kenmerken van hardhout. Dit hout heeft duurzaamheidsklasse 3. Deze klasse is zeer geschikt voor toepassingen buitenshuis en gaat onbehandeld zo’n 15 jaar mee. om de levensduur te verlengen, kan je er voor kiezen om het hout te beitsen of impregneren. Douglas Lariks is een harshoudende houtsoort, wat een groot voordeel is. Het zorgt ervoor dat schimmels minder snel binnendringen en gaat rotting tegen. Daarnaast wordt het hout met de tijd steeds harder. Ecologisch gezien is Douglas Lariks een goede keuze, omdat het uit Europa komt. Daarnaast is het goed betaalbaar in vergelijking met andere soorten hout, zoals hardhout.

Gekleurde terrasplanken

Wij zijn specialist in gekleurd tuinhout. We hebben een verfspuiterij aan huis en kunnen hierdoor hout in elke gewenste kleur spuiten. In onze webshop hebben we ook een ruim assortiment aan vellingdelen met standaard kleuren.

 

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met Klarna