• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Tuinpalen

Ga je zelf aan de klus in de tuin? Dan is de kans groot dat je tuinpalen nodig hebt. Er zijn vele projecten waarbij de nederige tuinpaal een essentiële rol speelt. Ze worden onder andere gebruikt bij het maken van schuttingen, tuinhekken, overkappingen, pergola’s en lage hekjes.

 

Soorten tuinpalen

Er zijn veel soorten tuinpalen op de markt. Wij hebben houten tuinpalen en betonnen tuinpalen in ons assortiment. De laatste zijn gemaakt voor de Betowood schuttingen, maar kunnen ook naar eigen inzicht gebruikt worden.

Houten Douglas Lariks palen

Wij hebben een ruim assortiment aan vierkante Douglas Lariks tuinpalen in ons assortiment. Deze houtsoort heeft duurzaamheidsklasse 3 en gaat onbehandeld zo’n 10-15 jaar mee. Deze houtsoort is een van de duurzaamste houtsoorten in Europa. Ze zijn sterk en veerkrachtig, waardoor ze zeer geschikt zijn voor projecten in de tuin. Daarnaast hebben ze van nature een mooie kleur en geven een warme uitstraling aan je tuin. Aan te raden is om ze goed te behandelen met verf of beits, hierdoor verleng je de de levensduur van het hout aanzienlijk. Wij hebben een verfspuiterij aan huis en kunnen de palen in elke gewenste kleur en beits verven.

Advies nodig?

Neem gerust een kijkje in onze webshop en laat je, indien gewenst, adviseren en helpen door onze medewerkers.

Afmetingen houten palen

Wij hebben verschillende tuinpalen variërend in afmetingen. De lengte van de palen varieert tussen de 2,5 en 6 meter. Ook qua kopmaten hebben we verschillende opties, de smalste palen zijn 7×7 cm en de dikste palen zijn 20×20 cm. Daartussenin hebben we nog palen in verschillende andere maten. De meeste verkochte palen voor overkappingen zijn 12x12cm en 15x15cm. Voor de achterwand van een schutting worden vaak 7x7cm palen gebruikt. Hou er, bij het kiezen van de juiste lengtemaat, rekening mee dat de paal ook deels de grond in gaat, zodat de constructie stevig is.

Betonnen palen

Naast de houten Douglas Lariks tuinpalen, hebben we ook mooie betonnen palen in ons aanbod. Deze geven het geheel een stoerdere, moderne uitstraling en gevoel. De palen hebben bovenop een mooie diamantvormige kop. Ze zijn beschikbaar in de kleuren antraciet en grijs en zijn voorzien van stalen wapening.

Onze producten

Bekijk hier een greep uit ons assortiment.

Bekijk alle producten

Houthandel Wood and Colors
  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met Klarna