• Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom

Visbekdelen

Visbekdelen, de naam zegt het al. “Vissen bek”. Visbekdelen zijn planken die beschikken over een langsverbinding. De planken hebben aan de ene kant een uitstekend deel en aan de andere kant een groef. De andere zijde heeft een V-vormige groef in het midden. Als je de planken een kwart slag draait en er op kijkt dan ziet het eruit als een vissenbek. De scherpe kanten van visbekdelen zijn erg kwetsbaar. De visbekverbinding wordt meestal gebruikt bij rechtopstaande planken of projecten zoals gevelbekleding of dakbeschot. Andere namen voor visbekdelen zijn ook wel: blokhutprofielen, dubbel rabat, kraaldelen of stapelprofielen. De voorgenoemde namen hebben hun naam te danken aan de manier waarop de planken bevestigd worden. De visbekdelen zijn gemakkelijk op elkaar te stapelen en daarom erg populair. Ze zorgen voor een mooie afwerking en een goede afdichting van ieder houtproject. Voor een schutting is dit ideaal! Je kunt van jouw tuin een echte privé ruimte maken want een schutting gemaakt van visbekdelen kan je niet zomaar doorheen gluren!

Verschillende soorten visbekdelen

Bij Wood and Colors hebben we visbekdelen gemaakt van verschillende hout soorten. In ons assortiment hebben we de douglashouten visbekdelen, Vermello wood visbekdelen, vuren visbekdelen en geïmpregneerde visbekdelen. Alle visbekdelen zijn verkrijgbaar in een vaste dikte maat, namelijk 28mm. Wel kun je zelf kiezen voor verschillende lengte en breedte maten. Bijvoorbeeld 145mm of 190 mm en bij de breedte kan je werken met een 3m of een 4m.

Visbekdelen worden voornamelijk gebruikt bij het maken van een blokhut of het bekleden van een wand of gevel. Doordat de planken mooi over elkaar heen vallen krijg je een mooi stevig houten geheel. Voor meer informatie over gevelbekleding bezoek ook onze pagina over gevelbekleding.

De voordelen van visbekdelen

Visbekdelen hebben niet alleen een mooie uitstraling maar hebben een hoop andere voordelen. Zo hebben ze namelijk een stevige houtconstructie. Zoals hierboven vermeld hebben de planken een dikte van 28mm. Een ander voordeel is dat de planken aan beide zijden een mooie uitstraling hebben. Wanneer je een tuinafscheiding of schutting gaat construeren zou je samen met de buren kunnen overleggen om gezamenlijk een tuinafscheiding te plaatsen.

Het scheelt een hoop ruimte en ook financieel wordt het interessanter. Je kan de gehele kosten met de buren delen. Zo heb je allebei een mooie schutting voor de helft van de kostprijs. Naast dat visbekdelen een mooie uitstraling hebben en een betaalbare constructie is, is het ook nog eens een veilig bouwwerk. De planken worden gladgeschaafd en splintervrij geleverd. Wanneer je een tuinhuis bouwt van visbekdelen is het tevens een stuk beter geïsoleerd dan bij andere constructies. Doordat de planken zo goed op elkaar aansluiten fungeert dit ook als natuurlijke isolatie.

Monteren van Visbekdelen

Het monteren van visbekdelen is eigenlijk vrij simpel. Je kan de planken als het ware zo over elkaar heen schuiven en vervolgens vast schroeven. Het is wel van belang dat je ze tegen de gevel aan altijd met de tong omhoog monteert zodat er geen water in de groef kan lopen. Plug and play! Net zoals ieder ander hout bij Wood and Colors kunnen we de planken ook weer in iedere gewenste RAL kleur leveren. Tot slot kunnen we de visbekdelen ook geïmpregneerd leveren. Wil je meer informatie over geïmpregneerd hout? Bezoek dat onze pagina over geïmpregneerde houtdelen.

Wij van Wood and Colors staan altijd voor je klaar voor professioneel advies over visbekdelen of andere houtsoorten in de tuin.

Houthandel Wood and Colors
  • 14 dagen bedenktijd op uw aankoop
  • Onze klanten beoordelen ons met een 9,3
  • Zeer scherp geprijsd
  • Veilig achteraf betalen met Klarna