Voor een WOW-effect in je tuin

Winkelwagen (0)
 
  • Alles voor jouw unieke tuin
  • Alle kleuren mogelijk
  • Persoonlijk service
  • Eigen spuiterij en showroom
  • Bezorging door heel Nederland

Zwart Tuinhout

 

Een opkomende trend die we de laatste tijd veel terug zien in tuinhout is gekleurd tuinhout. De kleuren antraciet, grijs en wit maken hun opmars maar zwart is bij uitstek het meest populair. Een mooie zwarte schutting, zwarte gevelbekleding of zwarte overkapping zie je steeds meer. Zwart tuinhout heeft een chic en luxe uitstraling, staat strak en heeft weinig onderhoud nodig. Steeds vaker zie je een zwarte schutting van zweeds rabat zwart of zwarte gevelbekleding van halfhouts rabat zwart. Bij Wood and Colors vind je een aantrekkelijk aanbod in zwart tuinhout. Lees hier waar je de verschillende profielen voor kan gebruiken. 

 

Assortiment Zwart tuinhout

 

 Wood and Colors heeft een ruim assortiment in zwarte tuinhout producten. Niet alleen zijn de verschillende houtprofielen in zwart verkrijgbaar, ook spuiten we zowel douglas lariks hout, vuren hout en western red cedar hout zwart. Dubbele keuze dus! Een greep uit ons assortiment:
 

Dineren onder de zwarte overkapping

 

Deze producten zijn uiterst geschikt voor het maken van een zwarte schutting, zwarte overkapping of een nieuwe zwarte gevelbekleding. Heb je vragen over de montage of de benodigdheden voor je houtconstructie, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag! Onderaan deze pagina vind je een aantal populaire producten uit onze webshop. Staat jouw product er niet tussen? Vraag ons gerust.

 

Gespoten en gedompeld zwart 

 

Er bestaat een verschil in zwart tuinhout over hoe het gekleurd is. Wanneer de planken gedompeld zijn, zijn ze in zwarte impregneer ondergedompeld. Dit is manier van kleuren om een grondlaag aan te brengen, niet een afwerklaag! Ons advies is dan ook om gedompelde planken altijd een nog keer na te behandelen met beits, anders vervaagt de kleur binnen een jaar weer. Dit nabehandelen kan met onze NHC Timberstain beits. NHC Timberstain is een eigen geproduceerde beits die kwalitatief hoogwaardig is en een goede hechting van de verf garandeert. Met deze beits behandelen wij al onze producten en kunnen wij een goede dekking, in tegenstelling tot reguliere beitsen, garanderen. 

Naast de gedompelde producten na hebben wij ook zwart gespoten tuinhout in ons assortiment, en dit heeft ook onze voorkeur. Het tuinhout wordt 2 keer rondom gespoten met een spuitborsteltechniek en zorgt voor een goede indringing en hechting van de verf. Het hout wordt gespoten in een eigen professionele spuiterij waar ook het tuinhout wordt gespoten voor de zakelijke markt. Wood and Colors beschikt dan ook over uitgebreide kennis van verf- en beitssystemen en de toepassingen hiervan op hout. Wij bieden 6 jaar kleurgarantie op onze zwart gespoten planken!

 

Keuze en advies 

 

Welke keuze je uiteindelijk maakt is persoonlijk. Wat is je gewenste afwerkingsniveau, wil je het hout laten verkleuren zoals bij gedompeld, en natuurlijk wat is je budget? Wanneer je kiest voor gedompeld of geïmpregneerd, vergeet dan niet het hout te behandelen aangezien dit slechts een grondlaag is. Bij het zwart gespoten hout is na gemiddeld 6 jaar pas een nabehandeling nodig. Alle benodigdheden voor een zwarte schutting of zwarte overkapping hebben wij in huis, maar we snappen ook dat je hier misschien nog vragen over hebt. Of het nu gaat over de behandeling van het zwarte tuinhout of de montage, twijfel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via 085-0430080. 

 

Populaire producten: